Екип от изследователи твърди, че Луната е осеяна с кратери

...
Екип от изследователи твърди, че Луната е осеяна с кратери
Коментари Харесай

Мини черни дупки може да са се ударили в Луната, твърдят учени

Екип от откриватели твърди, че Луната е осеяна с кратери от ударите на дребни черни дупки. И съгласно тях те могат да разкрият повече информация за тъмната материя.

Екипът е разгласил своите открития в сп. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. В публикацията се показва, че рояци от черни дупки с размер на атом са се образували малко след Големия гърмеж. Впоследствие тези свръхплътни обекти са почнали да се популяризират из космоса и евентуално са достигнали и нашата Слънчева система. Учените настояват, че по-късно те са се разрушили в единствения сателит на Земята.

Авторите на проучването прибавят, че тези мини черни дупки евентуално са се разрушили и в други небесни тела, в това число и в нашата планета. Поради тънката атмосфера на Луната обаче, тя не е е била толкоз добре предпазена от конфликти.

Изследователите имат вяра, че доказателствата за тези дребни черни дупки могат да хвърлят светлина върху тъмната материя, за която се счита, че съставлява по-голямата част от материята във Вселената. Надеждите на екипа са, че бъдещите пилотирани задачи до Луната, като да вземем за пример идната стратегия на „ Артемида “ на НАСА, ще разрешат на специалистите да намерят и проучат тези кратери.

Повече софтуерни вести има в рубриката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР