Екип от германски учени вярват, че са разбрали защо някои

...
Екип от германски учени вярват, че са разбрали защо някои
Коментари Харесай

Учени откриха защо се образуват кръвни съсиреци

Екип от немски учени имат вяра, че са разбрали за какво някои хора, получили имунизациите на " АстраЗенека " и " Джонсън и Джонсън " против COVID-19, развиват кръвни съсиреци. Освен това те настояват, че могат да кажат на производителите по какъв начин да подобрят препаратите, с цел да ги избегнат.

" Ключът е в аденовируса - вирусът на елементарна простуда, който се употребява за снабдяване на протеина на ковид в тялото ", споделя Ролф Маршалек, професор от университета на Гьоте във Франкфур. ИРНК имунизациите, създадени от " Пфайзер " и " Модерна ", не употребяват тази система и не е имало случаи на съсирване на кръвта, свързани с тях.

Кръвните съсиреци са редки, само че притеснителни в по-младата възрастова група, които са изложени на по-голям риск от съсирване на кръвта, само че по-малко евентуално да прекарат тежко COVID-19. Обединеното кралство предлага на всеки под 40-годишна възраст избор на ваксини, когато има такива. Във Англия има 309 случая на тромбози от 33 милиона души, получили имунизацията на " АстраЗенека "

В труда си, който е в предпечатна подготовка, само че не е подложен на партньорска инспекция, учените споделят, че считат, че казусът се крие в навлизането на аденовируса в ядрото на клетката, а освен в клетъчната течност, където вирусът нормално създава протеини.

" Жизненият цикъл на аденовируса включва зараза на клетките, нахлуване на аденовирусната ДНК в ядрото и след това генна транскрипция от машината за транскрипция на гостоприемника ", пишат те.

" И тъкмо тук се крие казусът: вирусното парче ДНК не е усъвършенствано за транскрибиране вътре в ядрото. "

Вътре в клетъчното ядро ​​части от протеина се сливат или разделят. Те се трансформират в мутантни протеинови части, които изплуват в тялото и доста рядко могат да провокират формиране на кръвни съсиреци, считат учените.

Проф. Маршалек споделя, че имунизациите могат да бъдат модифицирани, с цел да се избегне казусът. От " Джонсън и Джонсън " към този момент са в контакт с него, твърди той пред Financial Times.

Компанията " се пробва да усъвършенства имунизацията си в този момент ", сподели той пред вестника. " С данните, които имаме в ръцете си, можем да кажем на фирмите по какъв начин да мутират тези последователности, кодирайки шип протеина по метод, който предотвратява нежелани реакции. "

Все още учените не са разговаряли с " АстраЗенека ", споделя той. Компанията не е била в контакт, " само че в случай че го създадат, мога да им кажа какво да създадат, с цел да създадат по-добра ваксина ", показа той пред FT.

Други учени обаче имат други теории и обяснението на Маршалек за неподходящите събития към момента е догадка, която следва да бъде прегледана от други специалисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР