Ежедневната динамика ни лишава от способността да се съсредоточим върху

...
Ежедневната динамика ни лишава от способността да се съсредоточим върху
Коментари Харесай

Пътуването е добро за нашето ментално здраве. Ето 4 доказателства!

Ежедневната динамичност ни лишава от способността да се съсредоточим върху значимите и стойностни неща за нас . Именно поради това пътешествието ни дава опция да избягаме от наситеното със стрес работно всекидневие. Според психолозите почивката от работния темп и блян за професионални достижения е повече от нужна, тя напряко е наложителна. По време на “изключването ” ни се зареждаме с страсти и нови сили за бъдещите планове и проекти.

Пътуването ти дава късмет да погледнеш на себе си от друга позиция. Опознаването на непознати земи, градове, села, даже непозната нова кухня, е сигурен метод да разтеглим хоризонта си. Когато отворим мозъка си за нещо ново и вълнуващо съумяваме да притеглим към себе си силата на смяната. Често пътешествията ни карат да осъзнаем цената на особеното. Чрез тях разбираме, че особеното не е нито хубаво, нито неприятно, то просто е друго и е красиво точно поради това.

 Пътуването е положително за нашето ментално здраве. Ето 4 доказателства!

Пътешествията разсънват творчеството и това е елементарно доказуемо. Психолозите настояват, че посещаването на нови места дава опция мисълта и въображението ни да доближат до разнообразни небеса. Най-важното за задачата е да си позволим да се слеем с локалното население, традиции и обичаи. За да повишим продуктивността и творчеството си обаче би трябвало да имаме време за нас самите, т.е. да не бързаме, да не се надпреварваме с времето, а да слушаме мозъка и тялото си.

Ползите от пътуването остават и след завръщането в действителния ни темп. Можем да удължим чувството за приключението, което до скоро сме имали, като слушаме музиката, която е била саундтрака на почивните ни дни. Можем да се научим да готвим храната, която ни е била най-вкусна или да вършим коктейлите, които сме пробвали за първи път.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР