Eжедневието ни често ни поднася голяма доза стрес. Такъв стрес

...
Eжедневието ни често ни поднася голяма доза стрес. Такъв стрес
Коментари Харесай

5 храни, намаляващи нивото на стреса

Eжедневието ни постоянно ни сервира огромна доза стрес. Такъв стрес може да провокира пътешестване в тапи, очакване по опашки, проблеми в службата и с децата - всичко това от време на време прави „ чашата да прелее “ и вътрешното напрежение минава здравословните граници.
Някои храни обаче могат да оказват помощ при високи равнища на стрес. Логиката е, че тялото ни изпитва усложнения при неналичието на някои витамини, минерали и хранителни субстанции. Затова вместо бърза закуска на крайник, си пригответе нещо потребно, което освен ще ви засити, само че и успокои.
Овесени ядки . Овесените ядки са подобаваща храна за хора със стомашни и чревни проблеми, наднормено тегло и слаба чревна перисталтика. Те са богати на комплицирани захари, а с освобождението на серотонин работят благотворно върху хормоните на напрежението в мозъка. Освен това сполучливо стабилизират кръвната захар – нещо, което може да се окаже лост в покачването на равнищата на стрес.А знаете ли, че даже и
Риба. Рибата е източник и на фосфор, калий, магнезий, В12 и незаменими аминокиселини. Някои типове мазни морски риби, са богат източник на омега-3 мастни киселини. Те от своя страна могат да подтискат равнищата на кортизол и да контролират равнището на адреналина. Омега-3 мастните киселини са добър асистент против сърдечен удар, меланхолия и хипертония. Една от рибите, доставящи огромно количество Омега-3 на организма е сьомгата. Ако търсите сьомга на налична цена, ще откриете сьомга котлет с 20% понижение.
Черен шоколад . Черният шоколад е диетичен артикул, който има Освен че задоволява потребността ви от нещо сладко, той понижава равнищата на кортизол и облекчава равнището на стрес. Антиоксидантите в какаото са потребни и за профилактика против сърдечен удар.
Чай от лайка . Лайката е необятно употребена билка в нашата страна и се бори . Тя облекчава напрежението, стомашните болки, разнообразни възпаления, успокоява главоболието при мигрена, а също добре се оправя и с разнообразни микози. Нивата на стрес се повлияват добре от лайката, заради отпускащото и успокояващо деяние, което тя има върху мускулатурата.
Зеленолистните зеленчуци. Тъмнозелените зеленчуци имат в обилие витамин В9. Той от своя страна създава допамин и серотонин, които са хормоните на щастието и ни придават по-добро въодушевление. Освен това те спадат и към категорията . Такива зеленчуци са спанак, броколи, коприва и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР