Египтянката Иман Ахмад Абдулати, смятана за най-тежката жена в света,

...
Египтянката Иман Ахмад Абдулати, смятана за най-тежката жена в света,
Коментари Харесай

СЛЕД КАТО ПРЕЗ АПРИЛ СВАЛИ 242 КГ.: Най-тежката жена в света загуби битката с наднорменото тегло!

Египтянката Иман Ахмад Абдулати, считана за най-тежката жена в света, умря в болница в Абу Даби, Обединени арабски емирства, откакто загуби борбата с наднорменото тегло, съобщи ТАСС.
Жената, която беше на 37-годишна възраст, се лекуваше в медицинския център. Причината за гибелта ѝ е прекъсване на редица вътрешни органи, в това число остра бъбречна непълнота.

През април Иман съумя да отслабне с 242 кг, след двумесечно лекуване в Индия. После беше преместена в клиниката в Абу Даби, където за нея се грижеха 20 лекари.

Накрая обаче организмът на пациентката не устоя.

Миналата година светът разбра за египтянката от Александрия, която тежеше 500 кг и 25 години не беше излизала от у дома. Родителите ѝ потърсиха помощ от президента на страната, когато схванаха, че повече не могат да се грижат за щерка си.

Иман Ахмад Абдулати беше подложена на лапароскопична гастректомия на 7 март в болница в Мумбай
Иман се родила с тегло 5 кг и постоянно е имала проблем със затлъстяването.След няколко години лекарите ѝ разкрили заболяването елефантиаза, известна като "слонска болест ".
Още до момента в който е било малко, момичето не можело да върви и се придвижвало пълзешком. На 11 години тя получила инсулт, след който била прикована вечно към леглото. Жената била напълно подвластна от своите близки, които я хранели, преобличали, къпели.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР