Израел извърши днес тежки въздушни удари срещу Южен Ливан, а

...
Израел извърши днес тежки въздушни удари срещу Южен Ливан, а
Коментари Харесай

Израел и Хизбула си размениха тежки въздушни удари

И зраел извърши през днешния ден тежки въздушни удари против Южен Ливан, а " Хизбула " сподели, че е пуснала избухливи дронове и е изстреляла мощни ракети против израелски обекти , съобщи Ройтерс.

Трима души бяха убити при израелските набези против Ливан, оповестиха източници от сферата на сигурността. 

Конфликтът сред " Хизбула " и Израел продължава от октомври паралелно с войната в Газа и докара до изселването на десетки хиляди хора от двете страни на границата и ускори опасенията от по-голяма война сред тежко въоръжените съперници.

Израелската войска съобщи, че е поразила военни структури и инфраструктура на групировката " Хизбула " на три места в Южен Ливан, в това число е нанесла и повече от 20 удара против обекти на " Хизбула " в региона на село в Южен Ливан.

" Хизбула " съобщи, че е пуснала избухливи дронове против боен команден център на северната граница на Израел и е изстреляла ракети " Буркан ", които са с огромна поразяваща мощ.

Двама представители на службите за сигурност споделиха, че Израел употребява мощни муниции в явен опит да порази подземните бункери на " Хизбула ". 

Разселването на към 60 000 поданици на Северен Израел провокира апели в Израел за по-твърди военни дейности против " Хизбула ". От другата страна на границата, в Ливан, към 90 000 души също са били разселени поради израелски удари, отбелязва Ройтерс

През април израелската войска съобщи, че е приключила идната си стъпка в подготовката за възможна война с " Хизбула ".

Според източници от Ливан при израелски удари от октомври насам са убити над 250 членове на " Хизбула " и 75 цивилни. В Израел са убити към 20 души, в това число бойци и цивилни.

Съединените щати и Франция се пробват да потушат спора посредством дипломация.

* Вижте и това видео от архива ни:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР