Жителите на Южна Бразилия са тежко засегнати от безпрецедентните разрушения,

...
Жителите на Южна Бразилия са тежко засегнати от безпрецедентните разрушения,
Коментари Харесай

Унищожителни наводнения причиниха разрушения в Бразилия

Жителите на Южна Бразилия са тежко наранени от невижданите опустошения , породени от изобилните наводнения и преливащите реки , които са оставили обширни елементи от региона под вода, заяви „ BBC “.

Настоящите наводнения са най-тежкото естествено злополучие , което в миналото е сполетявало щата Рио Гранде до Сул , настояват управляващите. Най-малко 95 души са починали, а над 130 други са в неопределеност . Според приблизителни оценки 1,4 милиона души са наранени от наводненията, а филантропични чиновници изпитват компликация да обезпечат питейна вода на всички, които имат потребност.

Продължителните проливни дъждове са провокирали и преливане на реки и заливане на цели градове . Сред засегнатите е и столицата на Рио Гранде до Сул – Порто Алегре . Градът с население 1,3 милиона души сега е съвсем изцяло откъснат от света поради наводненията. Около 80% от популацията му няма достъп до течаща вода, откакто пет от шестте пречиствателни станции в града са спрели наложително работа.

Сузан, жителка на Порто Алегре, споделя, че хората в града в никакъв случай не са преживявали сходно нещо.

„ Има хиляди хора, които са изгубили домовете си. Сега нямаме вода на никое място. Свекърва ми е на 90 години и се наложи избавителните екипи да я изнесат на ръце. Невероятно е какво се случва тук “, споделя дамата в гласово известие, което е изпратила до „ BBC “.

Кметът на града е разпределил наличната питейна вода , а градските управляващи раздават вода в цистерни. Работата на екипите за оказване на помощ и избавяне е възпрепятствана от незаконни банди , които крадат лодки и доставките.

„ Разграбени са джетове и къщи. Това е почтено за жалост и би трябвало да бъде наказано “, съобщи представител на президента.

Градските управляващи приканиха всеки, който има „ каквато и да е лодка “ , да я даде разполагаем на спешните екипи, защото към момента би трябвало да бъдат избавени хиляди поданици от кварталите, откъснати от останалата част на страната.

Друг локален гражданин на име Александър Рамос споделя, че е бил заставен да напусне дома си, тъй като всичко е било отнесено от прииждащите води.

„ Опитахме се да изчакаме колкото се може по-дълго, само че нямаше късмет, армията пристигна и ни избави, както и кучетата ни “, твърди мъжът.

По последни данни 155 000 души са останали без дом . Губернаторът на района предизвести, че до края на седмицата още веднъж се чакат проливни дъждове.

Сърбия към Си Дзинпин: Никой не ви уважава колкото нас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР