Египетският външен министър е на посещение в Турция Според вестник

...
Египетският външен министър е на посещение в Турция Според вестник
Коментари Харесай

Първият в света кораб с безпилотници влезе в действие във ВМС на Турция

Египетският външен министър е на посещаване в Турция

Според вестник Sözcü за първи път от 11 години е открит дипломатически контакт на министерско равнище сред Египет и Турция. Външният министър Мевлют Чавушоглу одобри египетския си сътрудник Самех Шукри в Анкара. След срещите министрите приказваха на конференция.

„ Несъмнено имаме съдействие в енергетиката. Турция е една от страните, които внасят най-вече LNG (втечнен естествен газ) от Египет. Те имат вложения тук ", съобщи Чавушоглу.

" Искаме съдействието да се разшири във всички области, изключително в региона на енергетиката, както и в региона на възобновимите енергийни източници. Има капацитет за разширение на съдействието в тази област “, сподели турският министър.

Чавушоглу акцентира също смисъла на двустранните връзки и нуждата от развиване на съдействието сред Турция и Египет.

„ Отсега нататък ще работим по-тясно по въпроса за Либия. Всъщност по време на днешната ни среща считаме, че възгледите ни не се разграничават фундаментално, само че може да мислим друго за някои способи ", съобщи Чавушоглу.

" Трябва да работим дружно по пътна карта и да продължим да работим дружно в идния развой “, сподели той.

Ръководителят на египетското външно министерство на собствен ред означи, че връзките сред Турция и Египет се развиват бързо.

„ Искам това развиване да продължи. Ще определим някои цели. В сходство с резултатите от поставените цели ще се реализира по-голямо взаимно съгласие. Ще обсъдим какви стъпки да предприемем по-нататък ", сподели египетският министър.

" В същото време обсъдихме въпроса за оповестяването на увеличение на дипломатическите връзки. Успоредно с това ще бъде готова и среща на върха - на равнище президенти. Ние работим по този въпрос отдавна. През последните месеци обаче този развой стартира да се движи с нова мощ, ставайки все по-активен “, сподели Шукри.

Голяма инвестиция на съветската петролна компания Татнефт в Турция

Според онлайн новинарското издание Samanyolu haber, компанията Aytemiz Akaryakıt, която има повече от 750 бензиностанции в Турция, е била продадена на съветската OAO " Татнефт " за общо 320 милиона $.

В изказване, направено от Доган Холдинг до Платформата за обществени разкрития (KAP), се споделя, че е решено да се продаде 50-процентния дял в Aytemiz Akaryakıt на съветската OAO " Татнефт " за общо 320 милиона $.

Първият транспортен съд с безпилотни летателни апарати е подготвен за задачата

Първият в света транспортен съд, издигнат за въоръжени безпилотни летателни апарати (БЛА), също и най-големият боен транспортен съд на Турция, TCG Anadolu влезе в работа на военноморския флот на страната, съгласно CNN Türk.

Корабът беше предаден на командването на турския флот от Министерството на отбранителната индустрия на президентството на гала, на която участва президентът Реджеп Тайип Ердоган. Турският президент съобщи, че TCG Anadolu ще бъде отворена за обществеността на пристанището Сиркеджи.

„ С TCG Anadolu ние ще бъдем водещата страна с сходен транспортен съд, изменящ играта. Освен това планираме да увеличим бюджета на отбранителната промишленост до 75 милиарда $, в това число с помощта на планове, които към този момент са на стадий образуване на търгове. Увеличаването на бюджета за отбранителната промишленост също ще проправи пътя за нови начинания във всички области “, сподели той.

Турция изстреля своя спътник за наблюдаване İMECE

Турският ефирен канал NTV Haber заяви, че министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк приказва на представянето на спътника İMECE, който е значим крайъгълен камък в проучването на космоса на Турция. Варанк сподели, че спътникът скоро ще бъде изпратен в орбита.

„ С помощта на първия ни локален и народен сателит за наблюдаване с висока разграничителна дарба İMECE ще можем да получаваме изображения от целия свят “, означи Варанк, добавяйки, че потребността от човешки запаси с разнообразни и нови пълномощия нараства всеки ден.

„ В този смисъл съдействието сред частния бранш и университетите става все по-важно. Създадохме Националната софтуерна академия, с цел да обучим човешките запаси, които ще отведат Турция до задачите на народен софтуерен пробив ", съобщи той.

" Организирахме открити лекции, надпревари, изявления и стратегии под егидата на академията, цифрова платформа за образование “, сподели министърът.

Турският външен министър Чавушоглу е на посещаване в Австрия

Според телевизионния канал NTV Haber турският външен министър Мевлют Чавушоглу се е срещнал с австрийския си сътрудник Александър Шаленберг в границите на визитата си във Виена.

„ Благодарихме за помощта след земетресението. Ще продължим нашето икономическо, комерсиално и културно съдействие. Обсъдихме събитията в Украйна, Сирия и Южен Кавказ “, написа министър Чавушоглу в профила си в обществените мрежи след срещата.

Природният газ, придобит в Черно море, ще бъде в домовете през май

Онлайн изданието Aktif Haber заяви, че основният изпълнителен шеф на Турската петролна корпорация (TPAO) Мелих Хан Билгин е декларирал, че всички проби за изпомпване на природен газ, добиван в Черно море, са приключени.

Според него черноморският газ ще бъде доставен напълно в магистралната газоснабдителна система на Турция при започване на май.

„ В началото на май газът ще бъде доставен напълно в системата и до 2028 година ще достигнем 60 милиона кубически метра ", сподели той.

" Когато черноморският газ влезе в системата, той ще покрива 15% от потребностите на страната. Първоначално, когато газът е пуснат, той ще покрие личните си капиталови разноски за една година “, сподели Билгин, общоприет шеф на TPAO.

Турското външно министерство приветства решението на Катар и Бахрейн да възстановят дипломатическите връзки

Вестник " Karar " разгласява публикация, в която се споделя, че турското външно министерство е изразило задоволството си от решението на Катар и Бахрейн да възстановят дипломатическите връзки.

„ Имаме удоволствието да приветстваме решението на другарските и приятелски страни Катар и Бахрейн да възстановят дипломатическите връзки. Страната ни ще продължи да поддържа напъните за решение на проблемите в нашия район посредством разговор и съдействие “, се споделя в документално изказване на турското външно министерство.

Съединени американски щати постановат наказания на 30 компании от осем страни против Русия

Според Саманьолу Хабер Вашингтон е наложил наказания на 30 компании от 8 страни за нарушение на антируските наказания. Министерството на търговията на Съединените щати разгласи експортни ограничавания за 30 задгранични компании от страни, в това число Китай, Обединените арабски емирства, Узбекистан, Армения, Сирия, Турция, Малта и Испания.

Новите наказания ще влязат в действие на 17 април. Причината за използването на глобите се изяснява с формулировката „ опит за придобиване на артикули от американски генезис в поддръжка на съветските въоръжени сили и/или военно-промишлен комплекс и в последна сметка опит за заобикаляне на санкционните ограничения “.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР