Египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси упрекна в неделя Израел за

...
Египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси упрекна в неделя Израел за
Коментари Харесай

Египет обвинява Израел в колективно наказание срещу палестинците

Египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси укори в неделя Израел за отговора му против " Хамас ". В диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, той, оповестява " Ройтерс ".

" Реакцията надвиши правото на самоотбрана, трансформирайки се в групово наказване за 2,3 милиона души в Газа " , сподели ел-Сиси.

Забележките му с а едни от най-силните обществени изказвания на Египет след клането предходната седмица на израелски музикален фестивал, което трансформира спора сред Израел и Палестина в тотална война. Египет се очерта като посредник между Израел и Палестина, само че в това време разгласи, че палестинците би трябвало да се борят за идеята си от своята страна, не като бежанци в друга страна.
 Египет настоя палестинците да се борят за своята идея от Газа
Египет настоя палестинците да се борят за своята идея от Газа

Кайро се пробва да понижи броя бежанци след ударите в Израел

Египетският водач също сподели на Блинкън, че войната може да има последствия за целия район, макар че той поддържаше, че Египет към момента е съдружник на еврейския народ

" на Washington Post. Аз съм египтянин, който е израснал с евреи в Египет. Те в никакъв случай не са били подлагани на каквато и да е форма на подтисничество и в никакъв случай не се е случвало в нашия район евреите да са били набелязани за цел ".

Блинкън сподели на ел-Сиси, че е пристигнал " като човешко създание ", което е ужасено от дейностите на Хамас

Припомняме, чеза събиране на поддръжка за понижаване на напрежението и попречване на по-нататъшна, по-регионална ескалация на войната. След като дойде в Израел, Блинкън посети Саудитска Арабия, Йордания, Обединените арабски емирства и Бахрейн.
 Египет улеснява доставката на помощи за линията Газа
Египет улеснява доставката на помощи за линията Газа

Кайро обаче не желае всеобщо овакантяване на палестинци през единствения Граничен контролно-пропусквателен пункт с линията Газа

Много водачи от района упрекнаха Израел в групово наказване против цивилни. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР