Ефективни ли са бързите тестове? Разногласия по този въпрос се

...
Ефективни ли са бързите тестове? Разногласия по този въпрос се
Коментари Харесай

Мангъров: Слагайте маски, ако това ви успокоява

 Ефективни ли са бързите проби? Разногласия по този въпрос се появиха сред новосформирания Медицинския съвет и Националния действен щаб. Според доцент доктор Атанас Мангъров бързите проби са нужни, защото с тях щяха да се открият доста повече случаи.

" Задачата на медицинския съвет не е да дублира функционалност на щаба. Ограничителните ограничения са доста положителни, само че това, което не се прави както би трябвало, е епидемиологичен контрол. Тази битка би трябвало да се води от епидемиолози ", съобщи доцент доктор Атанас Мангъров пред Българска национална телевизия.

" Ако бяхме въвели бързи проби, щяха да се открият повече случаи. Тези проби са с сензитивност към 90%, само че в случай че не се вършат, пропускането е 100% ", сподели доктор Мангъров във връзка на всеобщото тестване.

" Маски могат да се поставят, в случай че това успокоява хората - маската демонстрира ангажираност, друга тематика е до каква степен оказват помощ. Загражденията на парковете също водят до дискомфорт, само че демонстрира ангажираността на страната. Въпросът е да не прави пропуски в области, които са основни. Не можем обаче да подценяваме бързите проби. Ако те се ползват, общата картина ще бъде по-ясна ", добави той.

" Пикът на болестта най-вероятно ще се случи след 2-3 седмици ", сподели доктор Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР