Ефективната борба с престъпността става все по-немислима без интелигентните дигитални

...
Коментари Харесай

Дигиталният страж край Дунав

Ефективната битка с престъпността става все по-немислима без интелигентните цифрови решения за надзор на градската среда. Технологиите, основани на така наречен интернет на нещата, все по-често разрешават на правоохранителните органи да реагират по-адекватно на изключителни събития и престъпления, без да е нужно полицията да изпраща на улицата всичките си хора по едно и също време и даже без да разполага с прекомерно мно- гочислен персонален състав. Охранителните камери последователно станаха нормален детайл от градската среда и обществените

пространства освен в огромните градове.

Много добър образец в тази сфера е крайдунавският район, където Vivacom дружно с локалните общини интензивно построява цифрови мрежи за видеонаблюдение. " Силистра и Тутракан са градове по Дунава, в които общините работят извънредно добре с нас. През последната година пандемията може би малко позабави нещата, само че сега наваксваме ", споделя Светослава Русинова, районен управител " Корпоративни продажби " за райони Русе и Силистра. " Основните ни планове в Силистра са видеонаблюдението и Wi-Fi зоните по самодейността на Европейски Съюз, наречена WiFi4EU. В Кайнарджа също направихме видеонаблюдение, само че за момента към момента няма безжични зони. В Тутракан движим редом двата плана - инсталиране на камери и зони за Wi-Fi интернет ", добавя тя.
Партньорство с обичаи
" С община Козлодуй към този момент работим много съществено от към шест години. През 2019 година стар-

тирахме огромен план за видеонаблюдение на територията на цялата община и прилежащите села към нея ", споделя и Йоана Симова, районен управител на Vivacom за район Враца и Северозападна България. " Идеята беше камерите да бъдат свързани в един общ мониторинг център, ситуиран на територията на самата община. Аналогичен център изградихме и на територията на локалната полиция. По този метод информацията може да се следи по едно и също време и от локалните управляващи, и от органите на Министерство на вътрешните работи ", прецизира тя. И добавя, че за потребностите на системата телекомът обезпечава и цифровата оптична съгласуваност, която разрешава по-бърз продан на информацията и надлежно по-добра реакция от страна на право- охранителните органи. Част от камерите поддържат функционалности за цифрова обработка на видеосигнала и известия при рискови събития, а останалите са единствено за наблюдаване.

" Реализацията на плана ни в община Козлодуй продължава и досега, като непрекъснато надграждаме разнообразни точки за наблюдаване в близките обитаеми места.
Градове Русе Капитал Градове е поредност, изследваща достиженията и проблемите на бизнеса в районите на България. Към днешна дата към този момент сме конфигурирали над 120 камери. Те спомагат доста за гарантирането на реда и законността в региона и дръзвам да настоявам, че предварителната защита и изгодите за популацията и управата на Козлодуй по линия на битката с престъпността са огромни - закононарушенията съществено понижиха ", споделя Йоана Симова. В момента Vivacom извършва план по оборудването на спомагателна точка в новостроящия се детски парк,
който се намира в актуализирания център на Козлодуй, само че към момента e на стадий доизграждане.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР