Едва на последно място стоят парите, за които земеделците настояват. Това

...
Едва на последно място стоят парите, за които земеделците настояват. Това
Коментари Харесай

Абровски (зърнопроизводител): Липсва политика в сектора, протестите не са за пари

Едва на последно място стоят парите, за които земеделците упорстват. Това съобщи някогашният ръководител на Комисията по земеделие в Народното събрание Пламен Абровски пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че сега земеделските производители стачкуват поради неналичието на политика в бранша и поради липса на връзка със бранша. Земеделските производители нямат политически претенции, само че те насочат политически сигнал към тези, които ще взимат решения и след 18 дни ще излъчат нов министър, уточни Пламен Абровски. За 8 месеца земеделският министър не се справил с работата си, по думите му.

Той прикани парламентарната група на ГЕРБ-СДС, с чиито мандат ще се осъществя ротацията, да назначи различен министър на земеделието, който да успее да сплоти бранша.

Абровски добави, че това, което е трябвало да направи държавното управление е да нотифицира едни пари в бюджета за земеделската помощ за земеделците. Понеже държавното управление няма пари, които не са планувани в бюджета на зърнопроизводителите, стартира да се манипулира публичното мнение с данъчните заявления и кои са на загуба, и кои не, уточни той.

Според него, в случай че се прави комплициран механизъм, който ще изключва едни, а ще се дава на други, по-добре е да се раздели помощта на две. Не е редно да се обвързват парите на едните браншове с други браншове, разяснява Абровски.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР