Едва ли ще освободи някого, за да може да извършва

...
Едва ли ще освободи някого, за да може да извършва
Коментари Харесай

Ще подкрепи ли Радев партия на Петков? Говори съветникът му

Едва ли ще освободи някого, с цел да може да прави партийна активност, Ако има промени в този състав, това ще е преценка на съответната работа на обособени министри. Президентът съобщи, че няма да има основна смяна в политиката на служебното държавно управление. Тъй като курсът би трябвало да бъде удължен към по -голяма неприкритост, отчетност. 

Това съобщи ръководителят на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов ефира на Нова тв.  " Няма да има огромни промени съгласно мен. Предполагам, че след 24 часа ще стане ясно ", добави той.

 Смяната на министри ще се пояснява ли като техен неуспех? 

" Всичко зависи от гледната точка на коментаторите. И да няма смени, някои ще приказват за неуспех. Това, че ще бъде заменен длъжностен министър не е съображение за такава преценка. Трябва да се извърши разбор на осъществената активност. Такъв ще има. Той ще е потребен за идващия кабинет и за служебните кабинети по правила, които не са една изучена материя ", изясни Маринов. 

Партията на Петков и Василев и ще я поддържа ли Радев?

" Дълбоко съм уверен, че в България има сериозна социална нужда от възобновяване на политиката, в това число и нова политическа мощ. Не употребявам думата план, с цел да не намирисва на политическо инженерство. Президентът в никакъв случай не е странял от нещо. И не се е боял някой да не го упрекна. Той ще съблюдава своите конституционни пълномощия, другояче той е подготвен на разговор с всяка политическа мощ, която поддържа избрани полезности. Той няма да си прави партия, декларирал го е и не е редно. Това не води до положителни резултати, когато президентът директно се ангажира. Той може да каже това са полезностите, които аз пазя за не една или две политически партии ", сподели Маринов. 

Има ли опасности за президента и къса ли се от Българска социалистическа партия?

" Първо желая да кажа, че когато се стартират такива изказвания, те би трябвало да се поддържат с обстоятелства. БСП популяризира единствено клюки. Кой е кандърдисвал да се пристане на новия политически план. Да, несъмнено, че за президента има опасности. За всеки политически индивид има опасности в тази нестабилна обстановка. Тук ще си разреша да прибавя нещо. За мен рисковете за президента не са свързани с това, дали ще бъде избран отново или не. Аз считам, че ще бъде избран отново. Въпросът е по-късно - какво ще се случва в страната. Влизаме в един нескончаем интервал от политическа неустойчивост. Президентът няма потребност от повече пълномощия ", сподели Маринов.

Той акцентира, че въпросът е, в случай че президентът поеме акушеро-гинекологична функционалност за медиатор сред партиите, да не стане неточност. Според Маринов на идващите избори ще се взема решение коя от две генерални други възможности да се избере. Президентът се трансформира в опция на модела, който към този момент е непризнат от обществото, добави той. Според Маринов, президентът не е фактор за неуспеха на " протестните партии ".

Той разяснява и рецензиите на някогашния президент Георги Първанов към служебното държавно управление. Първанов преди да дава рекомендации, е задължен да даде доста отговори. Не считам, че на изборите Радев ще бъде осъден за това, че партиите на митинга не съумяха да сформират държавно управление. Нямаше реваншизъм от страна на служебното държавно управление, а осъществяване на една смяна, която беше мечтана от огромна част от обществото, счита Маринов
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР