Едва ли по света има друга страна, в която солистът

...
Едва ли по света има друга страна, в която солистът
Коментари Харесай

„Шпигел“ съжали Тил Линдеман

Едва ли по света има друга страна, в която солистът на „ Рамщайн “, Тил Линдеман да се радва на такава почит, както в Русия. Той обаче не демонстрира никаква взаимност с руски опозиционер, който в този момент е в пандиза, тъй като е разгласил в обществените мрежи видеоклип на паметната група. Това е тъпо, заключава немското списание „ Шпигел “.  

Напоследък Тил Линдеман прекарва в Русия толкова време, че много фенове към този момент се питат дали е получил съветско поданство. Тази година вокалистът на немската рок група „ Рамщайн “ не единствено отпразнува 58-ия си рожден ден в Санкт Петербург, само че и направи видео за песента " Любим град ". Той изпя старата съветската песен на руски език за рекламната акция на новия руски родолюбив филм за военния пилот Девятаев.

Руските фенове на Линдеман са във екстаз

Само първото видео, показващо немския певец зад щурвала на руски изтребител и в елементарен черен костюм на гола сцена, е гледано повече от четири милиона пъти. „ Уверен съм, че музиката основава мостове сред народите “. За страдание, това беше единственото изказване на Линдеман в Русия през последните няколко седмици.  Фронтменът, който в последно време се изявява и като порноактьор упорито мълчи по делото на Андрей Боровиков.

Андрей Боровиков, някогашен началник на щаба на Навални в Архангелск, е наказан на 2.5 години в колония за „ разпространяване на порнография “ — преди  7 години той е споделил на страницата в съветската обществена мрежа „ В контакте “ клипа на песента на „ Рамщайн “ Pussy. 

Тази седмица обаче последва още една дребна фраза: „ Не желая да го разисквам ", съобщи Линдеман пред самостоятелната „ Новая Газета “. Това също е тъпо, изключително на човешко равнище, написа „ Шпигел “.

Руските служби за сигурност използваха клип на „ Рамщайн “

Присъдата на Андрей Боровиков е политически стимулирана и няма нищо общо с правилото на върховенството на закона - толкоз неуместно е, че не може да бъде недоизказано. Ясно е за какво Боровиков е осъден: той е опозиционер и затова зложелател на съветския режим.

Хора като Боровиков са мишени на невиждана вълна от репресии от службите за сигурност —  те са преследвани, сплашвани и в случай че не се откажат и не изоставен страната,  ги изпращат в пандиза. Така стана с известния критик на Кремъл Алексей Навални, а също и с Боровиков. Той се осмели да стачкува в родния си Архангелск,  противопостави се на корупцията и на проектите в района да бъдат открити  сметища. За малко повече от година Боровиков оглавяваше щаб квартирата на Навални в района. В последна сметка политическата му битка продължи 4 години, докато органите не използваха видеоклиповете на „ Рамщайн “, за да  изолират и заглушат 33-годишния опозиционер, 

Кой, в случай че не е „ Рамщайн “, би трябвало да реагира на скандалната присъда? Групата, както и самият Линдеман, е хвалена от стотици хиляди почитатели за провокациите си на сцената в продължение на доста години. „ Рамщайн “ се самопредставят като символ на свободата. Освен това, тя от дълго време се позиционират  политически, в това число и в Русия. През 2019 година китаристите Паул Ландерс и Рихард Круспе целуват на сцената на московския стадион " Лужники " в символ за взаимност с гей хората, които нямат цялостни права в Русия и към момента са обект на офанзиви.

В парите ли е казусът?

Защо в този момент не се чува съвсем нищо от Рамщайн?  В парите ли е казусът? В това, че групата се опасява да не забранят  концертите ѝ, в случай че каже нещо критично  — както допусна самият Боровиков?

И въпреки всичко един от членовете на групата намери няколко думи в поддръжка на осъдения Боровиков: китаристът Круспе написа написа в своя Инстаграм, че „ Рамщайн “ постоянно е защитавала свободата на изкуството като главно право на всички хора. И че  " Сериозността на присъдата е шокираща "  Един тип — „ Боровиков е отговорен, само че можеше да получи и 1 година колония “.  

Това беше закъсняла и доста мека реакция на нечестното решение на съда. Феновете на групата в Германия и на всички места — написа „ Шпигел “ —  биха желали да чуят изказвания най-вече от Линдеман като фронтмен на „ Рамщайн “ и най-редовен посетител в Русия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР