Едва ли е останал някой, който да не е научил

...
Едва ли е останал някой, който да не е научил
Коментари Харесай

Какъв е проблемът с колагена и как да се справим с него?

Едва ли е останал някой, който да не е научил от Гугъл (или да не помни от училище), че протеините са в основата на живота. Сред всички протеини в тялото ни колагенът е основен и съставлява към 30% от общото им количество. Това голямо количество въобще не е инцидентно, тъй като колагенът е систематичен белтък, свързващата съставна част, лепилото.

Протеинът на протеините взе участие в поддържането на здравината и еластичността на кожата, костите, ставите, хрущялите, сухожилията, вътрешните органи, роговицата на окото.



Проблемът с колагена е, че с възрастта той понижава, а все по-често стартира да понижава много по-рано, в сравнение с е обикновено. Конкретно дамите е доста значимо да вземат ограничения и да си набавят колаген, не когато превалят критическата възраст, а доста, доста по-рано. Колагенът има отношение и към плътността на костите. В предишното хората са си доставяли колаген посредством желатина (той е отчасти хидролизиран колаген), който се намира в храната. Готвили са повече с кости, хрущяли, органи на животните, с които са се хранили. Така са си набавяли нужните аминокиселини за синтеза на личен колаген и съединителна тъкан. Днес ядем повече мускулно месо, което ни лишава от обичайния метод за набиране на колаген.

Хидролизираният колаген на  e на американската марка Great Lakes Gelatin и предлага неповторима композиция от аминокиселини в най-фино рафиниран артикул. 100% протеини без мазнини и глутен.

Но където има проблем, има и решения, а едно от тях е приемането на колаген под формата на добавки. Това е най-надеждният метод да сте сигурни, че приемате задоволително колаген, особено ако формата, под която го приемате, е хидролизиран колаген. Подходящ е за приемане след 25-годишна възраст, при спортуване и под напрежение метод на живот. С ангажимента, че в случай че имате заболяване, следва първо да се консултирате с персоналния си доктор, 2 супени лъжици хидролизиран колаген дневно задоволяват всички потребности от неповторими аминокиселини в съсредоточени равнища. 



Хидролизираният колаген може да се прибавя в студени или горещи питиета (за разлика от желатина, хидролизираният колаген се разтваря в студена вода и не се трансформира в гелообразна форма), а изгодите от приемането му са многочислени – от облекчение на болки в ставите през повишение на костната компактност, поддържане на растежа на косата и ноктите, възстановяване еластичността на кожата до борба с целулита.



Хидролизираният колаген на Real Food  e на американската марка Great Lakes Gelatin и съставлява извънредно рафиниран телешки артикул, чиято уникална комбинация от аминокиселини се извлича от кости, кожа и тъкани на свободно пасящи стада телета. Продуктът е 100% протеини, 0% мазнини и е без глутен.

Приема се по най-приятния начин – прибавя се към обичана напитка или закуска. И в случай че не вярвате, че е толкоз елементарно, ето и една рецепта от нас.

Зелено смути след подготовка с хидролизирания колаген на Great Lakes Gelatin

Необходимите артикули:

1 чаша неподсладено кокосово мляко
2 чаши бейби спанак
1 замразен банан
2 с.л. бадемово масло
2 ч.л. органичен ванилов дестилат
¼ чаша хидролизиран колаген на GLG
1 чаша лед

Смесете съставките до реализиране на мечтаната плътност и консумирайте незабавно.



С поддръжката на Real Food

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР