Едва 82 заявления за гласуване с подвижна урна от карантинирани

...
Едва 82 заявления за гласуване с подвижна урна от карантинирани
Коментари Харесай

Едва 82-ма карантинирани подали заявление за подвижна урна в София

Едва 82 заявки за гласоподаване с преносима урна от карантинирани са подадени до този миг в София, а крайният период за подаването им е 31 март. С право да заявят преносима изборна кутия са лицата, които към 4 април са сложени под наложителна карантина.

Заявленията за гласоподаване с преносима урна би трябвало да са адресирани до общината по местоживеене на заявки за гласоподаване. Заявленията могат да се подават по пощата, по факс, посредством прокурист или по e-mail, като за задачата не се изисква дипломиран електронен автограф. ЦИК към този момент разгласява и пример на заявката.

Няма да се изисква уверение, че хората са карантинирани или в изолираност, тъй като общинската администрация ще прави тази инспекция. Подвижна секция ще се разкрива при подадени заявки от най-малко 10 души.

Столичната община е осигурила дребни кутии за преносими урни за облекчение на членовете на комисиите. Осигурени са и защитни костюми и превоз, оповестява Българска национална телевизия.

" Има огромна възможност тези преносими секции да бъдат доста за територията на Столична община. По данни, които имаме от РЗИ за хората сложени под карантина, в случай че приемем, че от 20 до 30% ще гласоподават, ще заявят това предпочитание, значи, че тези секции може би ще надвишат и над 200 ", изясни секретарят на Столична община Венера Милова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР