Едва 8 на сто от работодателите, членове на Българската стопанска

...
Едва 8 на сто от работодателите, членове на Българската стопанска
Коментари Харесай

8% от работодателите ще ползват схемата 60:40

Едва 8 на 100 от работодателите, членове на Българската стопанска камара, биха се възползвали от необятно прокламираната мярка 60:40, при която страната ще изплаща част от заплатите на чиновниците в наранени от рецесията компании.  Това сочи експресно изследване на организацията, направено на 31 март и 1 април.

Преобладаващо от мярката ще се възползват дребни компании с личен състав под 10 души. Над половината са в областта на услугите. Малко по-рано и други работодателски организации обявиха, че препоръчана в този тип, мярката е неефективна, тъй като всички осигуровки остават за сметка на работодателя и действително той употребява към 30 на 100 от държавната полощ, като освен това се задължава да задържи личния състав на работа и три месеца след края на рецесията.

Най-голям % от работодателите – 33 на 100, възнамеряват съкращения, въпреки и частични, а 21 на 100 ще пуснат целия личен състав в заплатен или неплатен отпуск. 17 на 100 ще пускат в отпуски единствено елементи от подчинените си, а 10 на 100 ще понижат врлеменно трудовите хонорари. 6 на 100 признават, че нямат различен избор, с изключение на да бавят заплащанията на заплати, а 5 на 100 ще съкратят целия личен състав. 8 % от шефовете на компании още не са решили какви дейности да подхващат.

От хората, които няма да се възползват от мярката, половината настояват, че не могат да го създадат, тъй като нямат метод да обезпечат останалите 40 на 100 от заплатите плюс цялостните осигуровки. Има и такива, които се отхвърлят, тъй като не могат да подсигуряват следваща претовареност на личния състав си. Някои пък настояват, че не могат да докажат  20 на 100 спад на приходите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР