Едва 2% от предлаганите на пазара домати и краставици са

...
Едва 2% от предлаганите на пазара домати и краставици са
Коментари Харесай

Драма с доматите! Какво ядем

Едва 2% от предлаганите на пазара домати и краставици са родно произвеждане. Българските артикули са скъпи, тъй като хората ги търсят, защото са вкусни. 

Това съобщи Велин Георгиев, ръководител на Националната асоциация на оранжерийните производители, в ефира на Би ти ви.
-->
Пазарът в Европа е идентичен - 8 лева цена на краставица не е най-високата в Европейски Съюз. Ние имаме по-големи проблеми - от години се унищожават оранжериите, не сме съперници, оранжериите на хидрополика няма да получат никаква обвързана поддръжка. Сега огромните оранжерии и животновъди евентуално няма да получат и помощ за войната в Украйна, сподели още Георгиев.

Българските артикули са по-скъпи, тъй като другите страни получават по-големи помощи, добави и ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров. Според него от ден на ден ще се задълбочава неналичието на български артикули и поради високите им цени ще спада потреблението=

Но прикани хората да поддържат българското и да не си купуват вода под формата на сирене и на ниска цена кашкавал – нито имат хранителна стойност, нито се усвояват от организма. Качественото родно сирене би трябвало да е към 20 лева в магазина,  а кашкавалът - 25 лева. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР