Едновременно с новите устройства от серията Surface, компанията Microsoft представи

...
Едновременно с новите устройства от серията Surface, компанията Microsoft представи
Коментари Харесай

Обновяването Windows 10 October 2018 Update включва API DirectX Ray Tracing

Едновременно с новите устройства от серията Surface, компанията Microsoft показа и огромното есенно възобновяване за операционната система Windows 10. Името на ъпдейта е баналното „Windows 10 October 2018 Update“, като с него осезателно се уголемяват опциите на операционната система. Така да вземем за пример, към този момент е допустима взаимната работа на персоналния компютър и смарт телефона посредством приложението Your Phone, прибавен е облачният клипборд и други.

Но едно от най-важните и забавни нововъведения е поддръжката на API DirectX Ray Tracing . С нейна помощ разработчиците на компютърни игри могат да осъществят в своите планове трасиране на лъчите в действително време и по този метод доста да подобрят качеството на изображението.



Този модул е основан от нулата и обезпечава опцията за потреблението на хардуерното ускоряване на трасирането на лъчите. Засега тази опция може да се употребява единствено с видеокартите Nvidia GeForce RTX.

Едни от първите игри с поддръжката на API DirectX Ray Tracing ще бъдат Shadow of the Tomb Raider и Battlefield V. Излезе и клип, проявяващ работата на трасирането на лъчите в действително време, с потреблението на видеокартата GeForce RTX 2080 Ti в Metro Exodus.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР