Едно смолянско село се превърна в изненадата на зрелостните изпити

...
Едно смолянско село се превърна в изненадата на зрелостните изпити
Коментари Харесай

Село Чепинци стана изненадата на матурите

Едно смолянско село се трансформира в изненадата на зрелостните изпити тази година. 26 възпитаници от приблизително учебно заведение " Христо Ботев " село Чепинци са изкарали междинен триумф отличен 5,66 на втората матура. Оценките са образувани главно от изпита по биология и здравно обучение, където съгласно специалистите от МОН учителката Даниела Куцева е направила чудеса с подготовката на учениците. Те допълниха, че и общо 27 възпитаници от учебното заведение са се явили на окръжна олимпиада по биология като 9 от тях са стигнали до националния кръг.
Иначе резултатите по български език и литература са по-ниски от нормалното - добър 4,06. Миналата година резултатът е бил 4,25. Учениците се затруднили главно при основаването на текст върху " Косачи " на Елин Пелин като 6 % от тях са предпочели напряко да препишат текста на творбата. Най-много възпитаници, близо половината, са избрали да пишат есе. Двойките и тройките на изпита са повече, а шестиците - по-малко. С най-хубави резултати са двете немски гимназии - Първа и Втора, трета е Испанската гимназия. На втората матура най-голям резултат е посочила СМГ. Американският лицей, който предходната година бе първи, тази година е на пето място. Най-високи резултати на втората матура има по химия, както и по непознати езици.
Учениците, които са изкарали 100 точки са 226. Нито един от тях обаче не е изкарал оптималния брой точки и на двата изпита. Едва 17 възпитаници имат две цялостни шестици, а предходната година са били 59. Наполовина са намалели отличните оценки на втория държавен зрелостен изпит. От 13 380 те са паднали на 6677. Учениците се затрудняват най-много при дилемите, свързани с пунктоация, както и когато от тях се желало да свържат воин от произведение с съответен създател. Значителна част не са съумели да свържат Куцар от " Албена " с писателя Йордан Йовков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР