Едно семейство управлява Габрово, твърдят от БСП. За да "улеснят

...
Едно семейство управлява Габрово, твърдят от БСП. За да "улеснят
Коментари Харесай

НАГЛОТО ЛИЦЕ НА ЕДНА МАФИЯ: За да бъде назначен някой в Габрово, трябва да е член на ГЕРБ...

 Едно семейство ръководи Габрово, настояват от Българска социалистическа партия. За да "улеснят Борисов ", който преди ден сподели,че ще постави завършек на роднинските назначения, от Българска социалистическа партия в червъртък изнесоха нов "дрийм тийм " в Габрово.

През последните дни в централата на Българска социалистическа партия има над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушавания по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределение на общински средства и публични поръчки.

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев. Той акцентира, че дава данните, предизвикан от апела на Борисов, който преди срещата си с парламентарната група и управлението на ГЕРБ е споделил, че желае да бъдат изяснени всички сходни случаи, с цел да не се стига до обстановката с Добрев. „ Има нещо доста притеснително – откогато започнахме тази акция, членове и симпатизанти на партията, които подават тези сигнали, са подложени на недодялан напън и на закани. Надявам се министър председателят Борисов да реагира и по този въпрос. Ясно да покаже – ще има ли господство на закона в страната ни, ще има ли правила, които важат за всички “, сподели още Бойчев.

Кристина Сидорова: Едно семейство ръководи регионалните структури в Габрово

За да бъде назначен някой в Габрово, би трябвало да е член на ГЕРБ. Това е моделът на град, в който с огромно болшинство печели ГЕРБ, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристина Сидорова. Тя акцентира, че изнесените обстоятелства са в помощ на господин Борисов и на ГЕРБ, с цел да нямат неприятното чувство да осветлят те роднинските назначения в Габрово. Сидорова показа скица за назначения, съгласно която братът на Томислав Дончев – Момчил Дончев е назначен персонално от кмета на Габрово за шеф на общинско звено „ Озеленяване “. „ Управлява бюджет над 1 млн. лева Назначен е без конкурс и ясни критерии, на които би трябвало да дава отговор “, изясни националният представител.

По нейните думи братът на някогашния депутат Цветомир Михов от година и половина не работи в габровската болница, само че това не му пречи да е част от Съвета на шефовете и на тази си служба да получава заплата от няколко хиляди лв.. „ Кръстниците на кмета на Габрово са надлежно: Мария Недева - ръководител на ОИК и РИК в Габрово, Момчил Недев - юрист на НЗОК и на огромни европейски планове, които извършва община Габрово. И двамата са назначени персонално от Таня Христова, без конкурс “, сподели още Сидорова. Тя акцентира, че компанията на Цветомир Михов извършва публични поръчки за поддръжка на автопарка на Общински пътнически превоз – Габрово. „ Областен шеф на Габрово е съученичка на жена му. Нейният брачен партньор пък е зам.-директор в Министерство на вътрешните работи. Едно семейство ръководи регионалните структури в Габрово “, разяснява националният представител от левицата.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР