Едно събитие поставя нас българите сред първите в света -

...
Едно събитие поставя нас българите сред първите в света -
Коментари Харесай

Голям ден за психотерапията у нас! Ключово събитие

Едно събитие слага нас българите измежду първите в света - в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", крепост на знанието у нас, стартира международен конгрес по психотелесна терапия на тематика: " Идентичността във времена на промени: структура, деконструкция, реорганизация ".

Открай време хората по нашата земя споделят: " Здрав дух, крепко тяло ", и то в интервал на пренастройване на енергийните потоци във Вселената и динамични промени на Земята. Конгресът притегли стотици психотерапевти от всички континенти.
-->
И неслучайно церемонията по разкриване в нашата Алма матер стартира с тъпани, гайди и фолклор. Защото националната медицина по всички точки на света в никакъв случай не е делила душата от тялото. И психотелесната терапия съчетава всички земни тайнства на националната медицина от древността до през днешния ден с последните открития на актуалната медицина. Ние сме членове на Европейската асоциация от 2012 година. У нас се образоват психотерапевти на международно равнище.

България е показана от знакови наши учени, водени от проф. Румяна Ценкова от университета в Кобе, Япония, където тя е от 33 години, само че е и почетен жител на родния Русе, притежател на международната премия за близка инфрачервена спектроскопия за 2006 година, основател на новата просвета аквафотомика - за това по какъв начин водата и светлината си взаимодействат и по какъв начин страстите се отразяват на водата в тялото ни.

" Познавайки водата, ние можем да опознаем и обществото. И противоположното - познавайки обществото, можем да научим повече и за водата. И това е органичната връзка сред двете, голяма система ", споделя проф. Румяна Ценкова.

За някои от показаните проучвания се оповестява за пръв път в София. Лекции, кръгли маси, шест дискусионни панела и уъркшопи вървят паралелно в 18 зали на университета.

" Много пораства броят на хората, които желаят да учат подобен вид психотерапия, да вървят на терапия и в последна сметка да опознават себе си, тъй като това е може би най-ценното нещо в бъдещето ни - себепознанието ", споделя Мадлен Алгафари, психотелесен терапевт, ръководител на конгреса.

За връзката на тялото и идентичността, културните разлики, войните в самите нас и отвън нас, бъдещото ни - толкоз мъдрост, осъзнатост, здраве и споделеност на едно място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР