Едно от трите нови двуетажни кръгови кръстовища по ремонтирания за

...
Едно от трите нови двуетажни кръгови кръстовища по ремонтирания за
Коментари Харесай

Рухна кръстовище за 113 милиона

Едно от трите нови двуетажни кръгови кръстовища по ремонтирания за 113 млн. лева варненски бул. " В. Левски " рухна след пороен дъжд. Булевардът тържествено бе пуснат за придвижване преди дни от премиера Борисов. Часове преди пороя той още веднъж бе в морския град и похвали ремонта, като сподели, че по трасето на булеварда няма никакви проблеми

Едно от трите нови двуетажни кръгови кръстовища по преди малко ремонтирания за 113 млн. лева варненски бул. " Васил Левски " пропадна след пороен дъжд във вторник вечерта. Булевардът тържествено бе пуснат за придвижване малко преди Великден от премиера Бойко Борисов. Проектът е най-голямата държавна инвестиция във Варна за последните десетилетия. Часове преди пороя Борисов още веднъж бе в морския град, с цел да се срещне със симпатизанти и да се похвали с локалните планове, финансирани от общината и държавното управление. Премиерът похвали и ремонта и сподели, че по трасето на булеварда няма никакви проблеми. Видно е обаче, че едно от кръстовищата му е наклонено и с нарушена окръжност, друга част минава през трибуните на градския стадион " Спартак ", а обширни сектори от платната за придвижване остават под вода след всеки дъжд.

Злополучното кръстовище е било наводнено, откакто значителни превалявания и градушка са срутили тротоар, а водата се е изсипала като водопад върху новия път. На второто равнище на кръстовището се е образувала дупка, излиза наяве от клипове в обществените мрежи. Паднал е и един от стълбовете на уличното осветяване.

Въпреки очевидните обстоятелства от общината се пробваха да неглижират обстановката и излязоха с изказвания, че нямало нанесени материални вреди. В изключително прессъобщение от общинския пресцентър признаха, че обектът още не е публично пуснат в употреба и не е признат Акт 16. " На кръговото с бул. " Владислав Варненчик ", наоколо до незавършено подсилване на канал за подземни връзки, е подкопан дирек от уличното осветяване. По разпореждане на кмета след прекъсването на дъжда кабелното трасе би трябвало да бъде бетонирано ", пишат от пресцентъра. Малко след наводнението зам.-кметът на Варна Христо Иванов увери, че няма вреди по инфраструктурата от падналия дъжд. " Проблеми по самото трасе няма ", разяснява и кметът Иван Портних. Ситуацията обаче слага под въпрос и законността на дейностите му при стартирането на придвижването по градската автомагистрала, без за нея да са издадени наложителните актове 16 и 17, както и позволение за прилагане. Обясненията му в обществените мрежи провокираха гневни мнения, които обаче бяха изтрити от профила му.

" Докога ще разрешаваме подигравка с нашите пари, време и разсъдък е въпрос, който не търпи отсрочване! Независимо дали е в София, Варна, Видин или Свиленград и без значение от партията на власт ", питат жителите в обществената мрежа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР