Едно от първите неща, което ще направи коалиция Левицата“, ако

...
Едно от първите неща, което ще направи коалиция Левицата“, ако
Коментари Харесай

Мая Манолова се развихри и се закани: Влезе ли ,,Левицата“ в НС, ще призовем за бойкот

Едно от първите неща, което ще направи коалиция „ Левицата “, в случай че влезе в новото Народно заседание, евентуално ще е апел за протест на цените на яйцата.
„ Безобразно, спекулативно, ограбващо хората повишение на цените на съществени хранителни артикули, по тази причина, хора, не купувайте „ златните яйца “. Това е един от главните артикули в дребната потребителска кошница, който нарастна най-вече – с над 50-70%. Следващи в листата са млечните артикули. Не е обикновено 50 лева да коства кашкавалът “, съобщи водачът на „ Изправи се БГ “ Мая Манолова в изявление за България он ер.
Тя разгласи, че в идващия парламент „ Левицата “ ще желае да се постави таван на надценката на питателните артикули.
На въпроса по какъв начин е зародила надценката, Манолова отговори: „ С цялостната липса на надзор и предпочитание на страната да се пребори с икономическите мощните в този бранш. България е страната, в която монополите, картелите, корпорациите се вихрят, веригите са писаните яйца на страната, до момента в който яйцата за потребителите са златни. Липсва законодателство, което да наложи правила. “
Гостът добави, че ще предложат като закон цените на етикетите да бъдат двойни – с доставната цена и продажната цена.
„ Смятате ли, че е почтено във връзка с българските жители веригите да бъдат подкрепени с десетки милиони левове за скъпия ток? Те получиха и обезщетения за Ковид, заплащат едни от най-ниските налози в Европа. В момента, в който трябваше да проявят взаимност към българските жители, те надуха цените “, уточни Манолова.
Според нея цените на питателните артикули са почнали да порастват стремглаво от края на 2021 година, когато Корнелия Нинова е встъпила в длъжността на стопански вицепремиер.
Манолова разяснява и „ прочистването “ на Българска социалистическа партия, като посочи, че това води партията към поредна изборна злополука.
„ Аз не съм излязла от Българска социалистическа партия, събирайки някакви хора. Освен мен и още един човек, никой различен не е членувал в Българска социалистическа партия. Те в никакъв случай не биха отишли в партия, която не считат за лява, тъй като това в основата си са леви хора “, сподели Манолова и даде някои сведения за политическите листи на „ Левицата “.
Тя посочи, че не е съществено за 4 месеца да не се одобри закон, който да ограничи безконтролната власт на основния прокурор. „ Ръководствата на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи се преструваха и шмекеруваха пред българските жители. Нямаха никакво желание да одобряват този закон. Хартиената коалиция сега залага честността на идващите избори на карта “, заключи Манолова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР