Едно от най-разпространените мнения на жените спрямо мъжете е свързано

...
Едно от най-разпространените мнения на жените спрямо мъжете е свързано
Коментари Харесай

Не били емоционални! Тази и още 5 заблуди за мъжете, в които трябва да спрем да вярваме

Едно от най-разпространените отзиви на дамите по отношение на мъжете е обвързвано с това, че господата са лишени от всякаква емоционалност. Всеобщото разбиране, че представителите на мощния пол са труднодостъпни и студени създания, лимитирани откъм усеща и страсти обаче е безусловно неправилно.

Изследване, оповестено в PsychologyToday, разкрива някои от най-честите легенди по отношение на мъжете, които се одобряват за чиста монета.

1. Мъжете не са прочувствени

Не е неистина, в случай че кажем, че мъжете фактически умеят да крият майсторски страстите си на обществени места. Те също по този начин обаче постоянно срещат и компликации в изложение на възприятията си към обекта на своите стремежи, което поражда заблудата, че са безчувствени.

Психологът Никалс Балаисис споделя, че в практиката си мъжете са му споделяли много за своите копнежи да изпитват страсти, изключително в междуличностните връзки с сътрудниците, другарствата и фамилиите. Въпреки това те постоянно са спирани поради доста заучени бариери и стандарти, които автоматизирано блокират тези потребности, от вида на „ Момчетата в никакъв случай не плачат “, „ Мъжете не би трябвало да демонстрират страсти “ и така нататък

Предизвикателството постоянно се крие в изразяването и връзката на тези копнежи и точно тук мъжете могат да затънат. В доста случаи тази потребност от прочувствена връзка се запълва чрез други форми - примерно съкровен контакт. Ето за какво това, което наподобява като полов подтик, доста постоянно е потребност от прочувствена връзка. Сексът може да бъде метод за мъжете да се оправят и да отхвърлен цяла гама от прочувствени провокации - като общата тревога в работата, фамилния стрес, ниското самочувствие и неналичието на самоутвърждаване.



2. Мъжете бягат от съществено интимно обвързване

Истината е, че мъжете жадуват за интимна връзка, само че постоянно не намерят верния метод или думи, с които да поканят, да изискат или да осъществят фамилиарност.

Липсата на такава обаче може да докара до неизразени прояви на незадоволеност, междуличностно оттегляне и нервност, които могат да бъдат отхвърлени единствено като биологично предпочитание.

Сексът може да бъде единственото място, където мъжете си разрешават да бъдат уязвими или да изпитат непосредственост. Това е мястото, където доста мъже изпитват най-високо равнище на самочувствие, жизнеспособност и даже целенасоченост. Когато това изчезне и не бъде обявено, могат да се появят страхове от обвързаност. Дали сътрудникът ми в действителност е там за мен? Дали съм обичан или заслужен за обич? Достатъчно прелъстителен ли съм? Сигурна ли е връзката, или е в риск?

Предизвикателството е да се преведат тези по-дълбоки потребности на езика и да се намерят различни способи за тяхното угаждане. Не се заблуждавайте обаче: Дълбоката потребност от фамилиарност е налице, въпреки и постоянно да не е задоволително изразена.

3. Мъжете се интересуват от себе си и мислят единствено за секс

Всъщност тази илюзия идва от обстоятелството, че мъжете считат, че с цел да се харесат на една жена, би трябвало да се показват безупречно в леглото.

Мъжете, в по-голяма степен от дамите, разчитат на порнографията за модели на полово показване и приемлив секс. Мъжете постоянно носят този модел в главите си и мерят представянето си с професионалните мъже порнозвезди.

Този модел укрепва сексуалността, фокусирана върху гениталиите, без прочувствени или физиологични провокации или спирания. Специалисти упорстват мъжете да се преориентират от мислене за секс, концентриран към осъществяването, към секс, насочен към удоволствието.



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР