Едно от любимите лица на екрана – водещият на сутрешния

...
Едно от любимите лица на екрана – водещият на сутрешния
Коментари Харесай

Злати Йочев накара Цънцарова да ахне: Ето в това списание започна журналистическата ми кариера

Едно от обичаните лица на екрана – водещият на утринния блок на БТВ Златимир Йочев, разкри любопитен детайл от своето минало. Той е стартирал в публицистиката още на 21 години.
Хасковлията сподели в ефир образец на списание, в което е работил през далечната 2006 година Става дума за „ Подай ръка “.
„ Няколко години бях виновен редактор на детско издание. Ето това е първото ми списание, с което стартира журналистическата ми кариера “, показа той.
Колежката му на екран Мария Цънцарова го попита от коя година е, а Йочев отвърна: „ 2006-та “.
Йочев е роден на 3 октомври 1985 година като учи в Руската гимназия в родния си град. След това приключва публицистика и магистратура по организационно ръководство в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Работил е като публицист и ефирен водещ в Българската национална телевизия, България Он Еър, BiT, а от 1 март 2021 година е водещ на утринния блок на Би Ти Ви „ Тази заран “, написа Петел.
Член е на Съюза на българските публицисти от 2015 година, хоноруван учител по вести и настояща журналистика в Нов български университет. Три пъти е избиран за водещ на годината в Bulgaria ON AIR, а през 2017 година е отличен и от Синдиката на българските учители с наградата „ Журналист на годината “.
През месец декември 2022 година е отличен с грамота от състезанието „ Сърце и слово против опиатите “ в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, осведоми Уикипедия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР