Едно дете в четвърти клас покори България и спечели симпатиите

...
Едно дете в четвърти клас покори България и спечели симпатиите
Коментари Харесай

Може ли математиката да е лесна като игра

Едно дете в четвърти клас покори България и завоюва благосклонностите с умеенето за бързо броене в телевизионния формат „ България търси гений “. Може ли всеки да счита по този начин, или най-малко да се приближи до метода, какво е належащо, с цел да се случи подобен развой, може  ли науката Математика да е лесна като игра? 

На тези въпроси отговор пред БНР даде математикът Илия Петров от Плевен, прочут като „ индивидът компютър “ поради тъкмо това бързо броене, методите на което е откривал през последните 30 години. Получил е международно самопризнание и чака българското обучение да употребява откритите способи от него.

Наричат го „ жив компютър “, роден е през 1934 година и работи повече от 30 години над своя способ за бързо броене, създател е на книги, самопризнание и награди е получил от международни изложби за нововъведения у нас, в Испания, Белгия, Швейцария, Съединени американски щати, Румъния. 

В последните години изнася лекции, а целият способ и методите за бързо броене могат да се намерят на страницата на. Сега приготвя изцяло онлайн показване у нас и в Съединени американски щати. Илия Петров споделя, че с голяма наслада е наблюдавал дейностите на надарения участник и тазгодишен победител в „ България търси гений “. Познава и неговия треньор.

Репортаж на Латинка Светозарова в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР