Едни от най-бързо развалящите се плодове са бананите. Именно това

...
Едни от най-бързо развалящите се плодове са бананите. Именно това
Коментари Харесай

Как да съхраняваме бананите, без да почерняват бързо

Едни от най-бързо развалящите се плодове са бананите. Именно това е повода дълго време да не са доставяни от тропическите страни. При превозване температурата не трябва да е по-висока от 12 градуса, тъй като в противоположен случай биха се развалили.

В днешно време плодовете се откъсват от дървото, до момента в който са още зелени. Те доближават на нашия пазар в специфични контейнери, тъй че да запазят вкусовите си качества и потребни свойства.

Преди да бъдат препоръчани на пазара, те минават през специфична обработка с газ, която в действителност подкрепя равномерното им узряване. Когато обаче ги закупим, би трябвало наложително да ги похапнем в границите на няколко дни, тъй като те потъмняват и не са годни за консумация по-късно.

Съществуват някои тънкости, които пречат на бананите да презреят за няколко дни. Днес ще ги разкрием пред вас, тъй че да можете в бъдеще да си послужите с тях.
Как да съхраняваме бананите, тъй че да не почерняват бързо?
Най – напред, когато избирате плодовете от пазара, гледайте те да са по-зелени. Това ще ви подсигурява по-продължителната им продължителност. Ако забележите петна по плодовете или пострадвания по кората им, не ги купувайте. Това демонстрира, че са в развой на презряване.

Запомнете, че най-полезни са тези банани, чиято кора е блестящо жълта. Те би трябвало да се употребяват в границите на един ден, другояче по-късно кората им може елементарно да се скапе.

Говорейки за съхранението на тези вкусни плодове, би трябвало да отбележим, че то е директно обвързано със степента им на узряване. Едно от значимите неща, които обаче би трябвало да запомните, е че след покупка би трябвало бързо да ги извадим от пакета. Не бива също да ги държите на директна слънчева светлина.
В случай, че сте решили да си купите по-зелени банани, не ги прибирайте в ледник. Ето какво е целесъобразно да извършите:
• Сложете ги в купата при останалите узрели плодове;

• Съхранявайте в книжен плик, дружно с ябълки или домати;
Зелени банани или на петна: Кои са най-полезни за здравето и имунитета ни?
Вече няма подозрение, че бананите са едни от най-полезните и целесъобразни плодове, които да включим в диетата си, каквато и да е тя. Мн...

• Съхранявайте връзката с банани, като я закачите на проветриво място.

Ако не желаете вашите банани да презреят за нула време, бихте могли да увиете техните дръжки в найлоново фолио. Това пречи на плодовете да узреят изцяло, даже да ги съхранявате на стайна температура.

Презрелите към този момент банани е добре да се отделят един от различен, а да не бъдат на връзка. Така ще се запазят свежи за още малко време.

Дори да сте не запомнили да спазите някои от нашите препоръки и сте позволили презряването на тропическите плодове, не ги изхвърляйте. Винаги можете да си приготвите с тях апетитен сладкиш, шейк или да ги добавите към сместа за палачинки.

Яжте банани, тъй като те са доста потребни и богати на редица скъпи субстанции, от които организмът ни се нуждае!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР