Еднакво ли функционира ви през зимата, пролетта, лятото и есента?

...
Еднакво ли функционира ви през зимата, пролетта, лятото и есента?
Коментари Харесай

Знаете ли, че тялото ни функционира различно през сезоните

Еднакво ли действа ви през зимата, пролетта, лятото и есента? Отговорът няма доста общо с това дали е студено или горещо, а с биологичните промени, които тялото претърпява 365 дни в годината.
През зимата сте по-склонни към напълняване и акне да вземем за пример, а напролет метаболизмът ви се колебае доста, защото се възвръща от нескончаем интервал на нараснало безучастие.
Но съмненията на тялото през годината не са проучени задоволително и разбирането им може да окаже огромно въздействие върху нашето опазване на здравето, настояват специалисти пред BBC Mundo.
Още от деца учим да четирите сезона. Дали тялото има същите знания? Какво споделя нашата биология за това? "
 В бъдеще температурните разлики сред сезоните ще понижават В бъдеще температурните разлики сред сезоните ще понижават
Глобалното стопляне въздейства повече на Арктика, в сравнение с териториите, които се намират на юг от нея, се твърди в публикация, оповестена...
Това е въпросът, който Майкъл Снайдер, шеф на катедра по геномика и персонализирана медицина в Станфордския университет в Калифорния, си зададава, преди да предприеме специфичен опит.
Снайдер и неговият екип са следили над 100 поданици на този щат на Съединени американски щати в продължение на четири години. Те изследват измененията, на които са подложени телата им съгласно сезона на годината.
За тяхна изненада, става известно, че тялото разпознава единствено два сезона, а не четири, както доста от нас биха могли да чакат.
" Молекулните съмнения при тези хора са се появили единствено по два модела, които съответстват с началото на зимата, през декември-януари (в северното полукълбо) и през май напролет ", споделя Снайдер пред BBC Mundo, представен от БГНЕС.
През зимата метаболизмът ни се забавя, защото сме по-малко дейни и това ни прави по-склонни да наддаваме тегло. Това също по този начин усилва маркерите за хипертония и опцията за акне.
 7 елементи на тялото, които издават възрастта ни 7 елементи на тялото, които издават възрастта ни
Остаряването е неизбежно, само че елементарно можете да скриете десетилетие от очите на другите. Трябва да се борите освен с бръчките по лицето...
През пролетта, въпреки това, се следи „ пик “ на метаболизма, до момента в който се възвръщаме от бездействието на зимата и също така страдаме от повече алергии и астма, тъй че нашите био-възпалителни маркери също се усилват и остават такива през по-голямата част от времето през лятото.
„ Това, че някои хора, като тези в нашето изследване, са в положение да„ реагират “само на два сезона, а не на четири, е доста значимо, защото тази информация може да усъвършенства ръководството на здравето “, споделя Снайдер.
„ Ако авансово потвърдим, че сърдечно-съдовите маркери ще бъдат по-лоши през зимата, може би е добра концепция да планираме по-добре диетата си и да се принудим да вършим повече физически извършения “, проучва експертът.
Известно е, че през зимата се простуждаме и получаваме повече респираторни вируси. Това значително се изяснява с това по какъв начин тялото ни реагира през този сезон.
" През зимата тялото ни благоприятства оцеляването и размножаването на вируси. Това се дължи на обстоятелството, че имунитетът ни е по-малко квалифициран за влага, мраз и по-малко светлина ", изяснява доктор Силвия Санчес-Рамон, професор по имунология в клиничната болница „ Сан Карлос “ в Мадрид пред BBC Mundo.
 Вижте какво става с тялото ни, когато СПРЕМ цигарите Вижте какво става с тялото ни, когато СПРЕМ цигарите
Спирането на цигарите е задача, с които доста хора не могат да се оправят. Понякога те имат потребност от спомагателна мотивация като това да...
Но това също по този начин прави имунния ни отговор по-мощен, съгласно имунолога.
„ Знаейки по какъв начин се държи нашето тяло и имунна система ни разрешава да определим да вземем за пример най-хубавото време за обмисляне на акция за имунизация “, прибавя Санчес-Рамон.
" По същия метод е потвърдено, че С-реактивният протеин, който реагира на инфектиране, е по-активен през зимата, когато нормално се поддържа на ниски равнища ", продължава специалистът.
В този смисъл, макар че експертът не може да удостовери дали при други популации се следи същото събитие, както в изследването в Станфорд, в което тялото възприема единствено два сезона, а не четири, тя признава, че на молекулярно равнище имунната система работи с избрана " двусезонност ".
Санчес-Рамон и Снайдер са съгласни, че идентифицирането на биологичните модели през годината се нуждае от в допълнение изследване.
 Какво се случва с тялото, в случай че 30 дни не пием алкохол Какво се случва с тялото, в случай че 30 дни не пием алкохол
Изпиването на няколко чашки по време на празник, чаша вино на вечеря или няколко бири след работа с другари - какво неприятно има в това? Е...
" Известно е, че неприятната диета и ниско наличие на хранителни субстанции, като витамин D, въздействат върху реакцията ни към инфекции, само че по-малко се знае кои медикаменти благоприятстват по-добрия имунен отговор. Няма магическа формула, защото моделите не се учат задоволително ", споделя Санчес-Рамон.
В същия смисъл Снайдер счита, че като цяло " лекарите не се пробват да следват общите модели на здравето при хората. Те ни споделят кое е вярно или неверно, само че няма доста информация за това по какъв начин да предвидим евентуални проблеми или болести. "
Поради тази причина Снайдер счита, че проучвания като това би трябвало да се организират по целия свят, с цел да се разбере по какъв начин биологията на хората се трансформира в разнообразни климатични условия.
„ Това, което работи за някой в Калифорния, с цел да следи здравето, може да е друго за гражданин на Чикаго “, споделя Снайдер.
" Използването на огромни данни и усъвършенствани технологии за идентифициране на здравни модели доста ще усъвършенства лекуването и диагностиката на сърдечно-съдови и инфекциозни болести, да вземем за пример. Това ще бъде превъзходен подтик за премерване на медицината и здравето в бъдеще ", заключава специалистът.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР