Една ваксина е качествена, когато е създаден очакваният имунен откговор.Десетте

...
Една ваксина е качествена, когато е създаден очакваният имунен откговор.Десетте
Коментари Харесай

Кантарджиев: Ваксините създават траен имунитет

„ Една ваксина е качествена, когато е основан предстоящият имунен откговор.Десетте месеца на създаване на имунизацията против ковид потвърдиха, че тя основава имунитет, който е дълготраен, само че не мога да ви кажа дали ще е 5 години “.

Това съобщи проф. Д-р Тодор Кантарджиев на лекция в петък, като още веднъж акцентира, че с помощта на имунизациите са избавени доста човешки животи.

Той за следващ път опроверга спекулациите, че утвърдените от Европейската организация по медикаментите имунизации против COVID-19 може да са рискови, като уточни, че това няма по какъв начин да бъде позволено и никой не би го позволил.

Проф. Кантарджиев съобщи също, че е въпрос на време да се обясни какъв брой ще е дълготраен резултатът от имунизирането и че в идеалния случай, имунитетът ще е за цялостен живот, само че е доста евентуално да се наложи да се прави и реимунизация.

„ Ниското равнище на антителата след преболедуване или имунизация не значи е не си защитен. Напротив! “, уточни професорът. Той призна, че всеобщата имунизация ще е тестване за системата, само че упованията са до края на лятото към 1,5-2 млн души у нас да бъдат ваксинирани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР