Една страна забрани цигарите доживот на всички, родени след 2008

...
Една страна забрани цигарите доживот на всички, родени след 2008
Коментари Харесай

Забраняват пушенето доживот! Първа страна прие новия закон

Една страна забрани цигарите доживот на всички, родени след 2008 г. 

Нова Зеландия е първата страна, чийто парламент одобри закон, забраняващ продажбата на цигари или тютюневи произведения на всеки, роден след 2008 година Островната страна дейно не разрешава цигарите за всички бъдещи генерации. Тя е първата страна, която в миналото приема сходен закон, написа в. " Гардиън ".
-->
Това значи, че минималната възраст за закупуване на цигари ще продължи да се повишава. На доктрина човек, опитващ се да си купи пакет цигари през 2072 година, ще би трябвало да покаже документ за идентичност, удостоверяващ, че той е на възраст минимум 63 години, написа Българска телеграфна агенция.

Здравните управляващи на Нова Зеландия се надяват, че тютюнопушенето ще изчезне доста преди този момент. За задачата е признат повсеместен пакет от ограничения, целящи да създадат пушенето по-малко налично. Предвидено е фрапантно понижаване на законното количество никотин в тютюневите произведения. Те ще могат да се продават единствено в профилирани магазини, а не в лавки и супермаркети.

Министърката на сигурността на храните и въпросите на възрастните хора Аеша Верал сподели, че здравната система на страната ще спести милиарди долари, защото няма да ѝ се постанова да лекува болести, породени от тютюнопушенето, като рака, инфарктите, инсултите и ампутациите. Вредата от използването на цигари е потвърдена и добре документирана през последните десетилетия.

Либертарианската партия " АCТ Нова Зеландия ", която гласоподава " срещу " пакета закони, сподели, че голям брой квартални магазинчета ще банкрутират, защото към този момент няма да могат да продават цигари. Заместник-ръководителката на партията Брук ван Велден съобщи, че възбраната на процедура ще докара до основаването на черен пазар. Тя добави, че възбраните в никакъв случай не реализират задачите си и постоянно водят до непредвидени последици.

Законът не се отнася за електронните цигари, които към този момент са по-популярни в Нова Зеландия от обичайните.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР