Една седмица срок дадоха протестиращи медици на здравния министър Стойчо

...
Една седмица срок дадоха протестиращи медици на здравния министър Стойчо
Коментари Харесай

Медици: Кацаров ни унизи! Дават му една седмица

Една седмица период дадоха протестиращи медици на здравния министър Стойчо Кацаров, с цел да промени новата методика за спомагателни хонорари. Тя е унизителна и фрапантно понижава парите на лекари, сестри и личен състав на първа линия, оповестиха медиците, които през днешния ден излязоха на митинг.

Те първо се събраха пред Министерски съвет, по-късно се реалокираха пред здравното министерство. Възмутени от министъра си лекарите хвърляха стотинки на плочките пред входа на ведомството му.

На митинга се събраха лекари, медицински сестри и водачи на коли за спешна помощ от центровете за незабавна помощ. Много от тях се оплакаха, че от май не са получавали добавката от 1000 лева, която се дава на работещите на първа линия.

" Новата методика е последна унизителна, тя е подигравка с екипите на незабавната помощ. Година и половина екипите ни работят в тежка конюнктура, болестта е на всички места към нас, дебни ни зад всеки ъгъл. Това не са пари, които ни се дават за направените месеци, а са пари за риска, на който са подложени екипите ни ", обясниха протестиращите.

Медиците обявиха, че дават 1 седмица на здравните управляващи да подхващат нужните ограничения, в противоположен случай митингът им ще стане непрекъснат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР