Една откровена лъжа обикаля сайтове, вестници и телевизии. Авторството ѝ

...
Една откровена лъжа обикаля сайтове, вестници и телевизии. Авторството ѝ
Коментари Харесай

Хартиената коалиция изяде машините

Една откровена неистина обикаля уеб сайтове, вестници и малките екрани. Авторството ѝ принадлежи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а в сряда правилният му Тома Биков я разгласи и в Народното събрание. Според изказванията им не е допустимо гласоподавателите, гласуващи с " Не поддържам никого ", да доближат 90 000 души. И това, че не могат да си го показват, следва изводът им за нещо " пипано " по машините и крайната необходимост да се върне хартиеното гласоподаване.
Това, несъмнено, не е правилно. През 2017 година гласувалите с опцията " Не поддържам никого " са повече в сравнение с последните избори. Тогава имаше и " бонус " от 120 000 невалидни бюлетини - невалидни точно заради хартиеното гласоподаване. Очевидно за всички е към този момент, че желанието на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е ориентирано към тези чували, които депутати от партията на Борисов влачеха край Общинската изборна комисия в София, само че никой не понесе отговорност за това. В правната комисия тази седмица тройната коалиция изцяло обезсмисли машинния избор, като отстрани данните от от него на електронен притежател и одобри ръчното преброяване на разписките да се счита за формален резултат. Изядената квитанция в една от секциите сподели образно какво ще се случва и с тези хартийки. Трите партии " изядоха " самите машини и без да се постанова тоталното им изключване от изборния развой, както изиска Движение за права и свободи.
Същият парламентарен съюз отстрани и многомандатен регион " Чужбина " от Изборния кодекс и усили два пъти и половина прага за разкриване на секция зад граница - от 40 на 100 заявки.
Реклама
Иначе казано, връща се остарелият ред след " хаоса ", поради който цели две години ГЕРБ не беше на власт и Борисов не беше министър председател. Затова изборите още веднъж ще са в чувал. По разнообразни аргументи, в това число случая с парите за " Хемус ", той се трансформира в по-подходящ герб на страната.
Свързани публикации Първият закон на Народното събрание: Наш`та партия желае ха̀ртия 4 ноември 2022, 06:11 Подкаст с Явор Божанков: Не е добре Българска социалистическа партия да попада в една повърхност с " Възраждане " 3 ноември 2022, 17:49 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР