Една от основните отговорности на медиите да засилят вярата в

...
Една от основните отговорности на медиите да засилят вярата в
Коментари Харесай

Посланикът на Турция в България пред Дарик: Медиите трябва да засилят вярата в избирателя

Една от главните отговорности на медиите да засилят вярата в гласоподавателя, че отивайки до урните, ще има влияние върху развиването на процесите. Това съобщи в „ Стълбището “ по Дарик радио посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок.

„ Опасността от ниската изборна интензивност, капацитетът радикалните детайли да взематпревес и да повлияят на изборния развой е по-голям “, добави тя.

„ Например предходната година преди президентските избори една група се беше събрала пред посолството, бяха издигнати лозунги „ Смърт на Турците “. Ставаше на въпрос за гласоподаватели, които са български жители и упражняват правото си на глас в Турция “, описа тя.

Относно това какви терзания има Турция от обстоятелството, че България още веднъж няма държавно управление, Айлин Секизкьок отговори, че Турция има стратегическа визия за страната ни. „ За нас България е един доста значим съдружник, сътрудник и комшия, до който ние постоянно ще сме в най-трудните моменти. Поради тази причина имаме доста значими тематики, по които бихме желали да работим, които ще засилят развиването сред нашите две страни. Ако би трябвало да бъда откровена политическата неустойчивост, забавя развиването на тези тематики, по които би трябвало да работим “ съобщи тя.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР