Една от основните ни инициативи е да има еднаква цена

...
Една от основните ни инициативи е да има еднаква цена
Коментари Харесай

Разкритие на министъра! Плащаме ли две сметки за ток

" Една от главните ни начинания е да има идентична цена за битовия консуматор за отопление на газ, ток и парно и по този метод да избегнем прекосяването от един тип отопление към различен ". Това съобщи на конференция служебният министър на енергетиката Росен Христов.

" Относно бизнеса и индустриалните консуматори се опитваме да вкараме принцип на бистрота и да спазим условия на европейската инструкция, с цел да реализираме задачите за икономисване на енергия и понижаване на потреблението в пиковите часове. Компенсациите, които ще обсъждаме идната седмица, ще включват диверсифициран метод. По-големи обезщетения ще получават компаниите, които са вложили или сега влагат в енергийна успеваемост и понижаване на потреблението ", изясни министърът.
-->
По тематиката за двойната цена за битовите консуматори на ток министърът изясни, че специалистите търсят метод да дефинират прага на ползване, след който да се заплаща по-високата цена. " За зимния интервал данните демонстрират, че едно домакинство употребява от порядъка на 800 киловатчаса на месец, което покрива 90% от потребителите.

За летния интервал е 300 киловатчаса на месец. Нашето предложение ще бъда това – до 800 киловатчаса зимата и 300 лятото, силата да се използва над субсидираните цени, както е в този момент. Над това ползване свръхколичеството да се заплаща по пазарни цени. Целим консуматори, които разполагат с първокласни парцели, отопляващи басейни или сауни, да не бъдат обезщетени ", посочи Христов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР