Eдна от най-успешните компании, посветена на грижата за красотата у

...
Eдна от най-успешните компании, посветена на грижата за красотата у
Коментари Харесай

Основана от пловдивчани: Най-успешната компания за красота Selena ES и пътят към нейния успех

Eдна от най-успешните компании, отдадена на грижата за хубостта у нас, е учредена от пловдивчани. Търговската компания Selena ES започва през 2002 година, а оттогава сполучливо дистрибутира професионални артикули, уреди и аксесоари за салоните за хубост на българския пазар. Вече повече от 20 години компанията е правилен сътрудник на салоните за хубост и с изключение на с техническа и бизнес поддръжка, въодушевяват фризьорите с коафьорски събития, представяйки най-новите трендове.
Прочетете още
Selena ES е напълно фамилна компания, а концепцията й е разработвана от всички членове на семейството на Вера и Стефан Георгиеви – създатели на компанията. За сериозните моменти и пътя към триумфа при основаването на една бюти империя, приказват пред TrafficNews хората, които стоят зад името Selena ES.

Преди основаването на компанията, Вера Георгиева се е занимавала с фризьорство, като го разказва като нейна най-голяма пристрастеност. Първият й салон е учреден в квартал „ Капана ”, като до ден сегашен е там и го дефинира като емблематичен. Споделя, че първоначално компликациите са били доста, само че с течение на времето събира страховит колектив от експерти и триумфите не закъсняват.

„ Съпругът ми Стефан се занимаваше с търговия и строителство. Бизнесът със строителството се разрасна и не можеше да смогне с двете посоки. Тогава ме попита дали съм подготвена да поема търговията в свои ръце, защото бях наясно какво се търси във фризьорските салони.



Стартирахме с артикули за хубост от междинен клас. Първите години работих на цялостна нула. Обикаляла съм по салоните като представител, работила съм над 15 часа. Имало е моменти, в които не можех да дремя. Въпреки, че тръгнахме от нулата, с поддръжката на мъжа ми се оформи компания с едни от първите професионални артикули и козметика за коса на пазара у нас и то във всички браншове – косопад, поддържане, хидратация, безусловно всичко. Стараем се непрекъснато да обогатяваме нашето портфолио ”, споделя тя.

Споделя, че всяка сполучлива компания би трябвало да има построена бизнес тактика, която се въздейства от разнообразни детайли – от реклама, от обстановка на пазара, добър кадрови капацитет и най-много поддръжката на околните й, които в нейния случай са неразделно до нея от основаването на компанията. Приема чиновниците във компанията като другари и споделя, че положителната връзка измежду тях също седи в основата на триумфа.

„ Ние сме едно огромно семейство. Колективът ми е доста здрав. Имам чиновници, които работят още от основаването на компанията. Много е значимо взаимното доверие, а в нашия случай го има ”, безапелационна е тя.

Идеята за името на Selena ES пък се ражда извънредно доброволно, споделя Вера.

„ Случи се като на филм. В една доста студена зимна нощ се бяхме събрали със брачна половинка ми и щерка ми Елена и гледахме филм за  певицата “Селена ” с присъединяване на Дженифър Лопез, който се споделя за силата на фамилията. После проверихме, че Селена е и богинята на Луната в гръцката митология. Първото лого на компанията и интериора на салона в Капана беше въодушевен точно цветово като луна и небе - синьо и жълто. Тъй като мъжът ми е Стефан, а щерка ми Елена, счетох че това е най-подходящият избор ”, описа разгорещено Вера.

Дъщерите на Вера – Гергана Георгиева и Елена Стефанова също са част от екипа на компанията. Гергана е Творчески шеф в компанията, а Елена e маркетинг управител на Selena ES. 



Гергана Георгиева е дизайнер и автор на интериорния и екстериорен дизайн на " дома " на Selena ES, който бе открит напролет на 2022 година.

Eлена Стефанова пък описа повече за акциите, които провежда Selena ES както и какво следва.



Елена Стефанова

„ Стараем се да непрекъснато да развиваме концепцията ни и да надграждаме с нещо още по-вдъхновяващо. Тази година акцията „ Аз не мога без моя коафьор ” бе въодушевена от Франция. Догодина сигурно ще се постараем да държим темпото и даже да го надградим. В акцията вземат участие едни от най-успешните фризьори в страната, както и известни лица у нас, поддържащи визията си с помощта на своя коафьор. Истинска чест за нас е, че тази година зад акцията застана персона като Мария Бакалова, стараем се да държим високо равнище ”, показа Елена Стефанова.



Вера споделя, че брачният партньор на Елена – Ивайло Стефанов пък е ядрото на компанията. Той споделя, че с помощта на доверието, което Вера му е поверила е съумял да развие цялостния си капацитет, а тя споделя, че огромна част от триумфите на компанията на този стадий се дължат точно на него.



В момента фокусът им е да създадат академия за професионални образования за начинаещи по колористика, подкастряне, семинари върху продуктово портфолио, стратегии за доусъвършенстване във фризьорската специалност в няколко града у нас, като задачата е образованията да се организират целогодишно. Подкрепят и маникюристите в страната с новаторски продуктови линии, голям брой образования и благоприятни условия за в допълнение развиване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР