Една от най-обгрижваните финансово федерации от Министерството на младежта и

...
Една от най-обгрижваните финансово федерации от Министерството на младежта и
Коментари Харесай

Българският бокс класира само жени за игрите в Токио

Една от най-обгрижваните финансово федерации от Министерството на младежта и спорта - боксовата, не съумя да се похвали с огромна успеваемост на олимпийската подготовка в Париж. Всъщност, във френската столица само две квоти за игрите в Токио - и двете, с помощта на женските ни представителки. След като, през днешния ден това стори и Станимира Петрова (57 кг). Тя се класира за полуфиналите в Париж, откакто победи британката Карис Артингстал с 4:1 съдийски гласа. Това и бе задоволително за квота, защото за Токио в тази категория се класират първите четири състезателки.

" На последното европейско състезание имах загуба от тази противничка и бе значимо да победя и себе си. Това си беше като двоен реванш, който взех от нея. Мислите към този момент се насочват към Токио, където упоритостите ще са високи. За мен това е втора олимпиада след Рио, където не съумях, само че уповавам се, че този път ще се кача на стълбичката. Затова упражнявам. Тази категория е по-подходяща за мен, за разлика от Рио и имам вяра, че нещата ще се получат. Ще би трябвало да събера страстите, тъй като на следващия ден ме чака полуфинал. Състезанието продължава. Важно е да победя всички. Предстои ми среща с ирландката Уолш, с която играхме на Европейските игри през 2019-а, където я победих. Така че в този момент желая да затвърдя този триумф ", разяснява Станимира Петрова след триумфа си.

Двамата ни представители при мъжете през днешния ден обаче претърпяха крушение. Радослав Панталеев (91 кг) бе дисквалифициран в 1/4-финалния си дуел срещу испанеца Емануел Рейес. Българинът получи три публични предизвестия във втория рунд, с което мачът бе преустановен. Носителят на Купа " Странджа "  за 2018 година Петър Белберов (над 91 кг.) пък отстъпи с 0:5 в 1/4-финалната си среща срещу руснака Иван Верясов.

В предходните дни отпаднаха Симеон Чамов (75 кг) при мъжете и Аслъхан Мехмедова (60 кг) при дамите.

България обаче се снабди с още един представител за игрите в Токио. На международното състезание по джудо в Будапеща Янислав Герчев (60 кг) приключи на седмо място и със извоюваните 520 точки си подсигурява квота. В репешаж той отстъпи на европейския първенец Франчиско Гаригас (Исп) с вадзари. Утре на татамито излиза Божидар Темелков (66), чийто първи противник ще бъде аржентинецът Тал Алмог.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР