Една от най-масовите заблуди сред мъжете и жените, които искат

...
Една от най-масовите заблуди сред мъжете и жените, които искат
Коментари Харесай

Може ли да бъде вкусно здравословното хранене?

Една от най-масовите заблуди измежду мъжете и дамите, които желаят да отслабнат или да се хранят здравословно, да поддържат добра фигура и крепко тяло, е че здравословното хранене е еднакво и безвкусно!

Когато чуят словосъчетанието „ здравословно хранене ” множеството хора си показват безвкусни пилешки гърди, риба на скара, броколи или твърди овесени ядки.

Здравословното хранене  е доста общо разбиране. То може да бъде богато и разнообразно, включвайки освен потребни хранителни субстанции, които зареждат
 Може ли да бъде вкусно здравословното хранене организма ни, само че и редица вкусни и разнородни предписания. Разбира се, то  ИЗКЛЮЧВА бързите закуски (пици, дюнери, сандвичи, банички) , ИЗКЛЮЧВА „ шумящите опаковки ” (шоколади, бисквитки, снаксове, чипсове и др.) , всевъзможни пържени храни като филийки, картофки и панирани предястия, както и безалкохолни газирани питиета, богати на захар и консерванти. Изобщо всевъзможни храни, с които елементарно и бързо можете да се сдобиете на всеки ъгъл и чието само предопределение е да изпълнят корема ви за известно време без да носят някаква хранителна стойност. Тази храна не дава сила на организма. Тя е “ баластра ” , която „ храни ” тялото със свободни радикали (свободните радикали хранят раковите клетки) , транс мазнини и захар, която е в наличието на съвсем всички от гореизброените храни и води до нарушавания в ендокринната система и в частност на инсулина – една от аргументите на диабета! Нездравословната храна се натрупва като подкожна лой , което води до формиране на целулит и огромна водна задръжка , която затормозява функционалността на бъбреците и провокира редица други здравословни проблеми, присъщи на модерното общество.

Здравословното хранене  е благосъстояние, подарък от природата. Ако желаеме да се усещаме добре в тялото си, би трябвало и да му даваме вярната храна, с цел да може то да черпи с цялостни шепи от силата и веществата на храната.

По-богато, разнообразно и вкусно меню от това със здравословните храни не съществува! Единственият „ проблем ” измежду хората, които си намират оправдания, че не
могат да се хранят по този метод, е че …. не си готвят у дома! Нямат воля да си възнамеряват храната, не знаят какво, по кое време и къде ще употребяват на следващия ден. А тъкмо тогава идват тъкмо тези “ дребни несгоди ” – бързите закуски, които се намират на всеки ъгъл. Те са бързи и лесни са консумация. Купуваш – вървиш – ядеш ( бързо елементарно нездравословно ).

 Може ли да бъде вкусно здравословното хранене Нека ви изброя едни от главните източници на хранителни субстанции и по какъв начин можете да внесете многообразие в менюто си (което приготвяте вкъщи) .

Месо – пилешко , пуешко , телешко , свинско , заешко , патешко и така нататък Разбира се, в случай че целим изчистване на мазнини, би трябвало да се целим в по-чистите меса, като пилешко , пуешко , телешко филе , свинско контра филе .

Други качествени източници на потребни белтъчини , са рибите и морските блага . Изключително богата гама на типове, всеки със своя характерен и разнороден усет. Яйцата също са едни от най-хубавите източници на белтъчини и мазнини.

Важен макронутриент и източник на сила са въглехидратите . Да, тук още веднъж ще повторя, че нямам поради пици и  Може ли да бъде вкусно здравословното хранене шоколади , а първокласен въглехидрат, без добавени сосове и запръжки. В тази рубрика можете да разнообразявате всекидневно менюто си с ориз (бял, кафяв, червен, черен, смесен) , картофи , сладки картофи , овесени ядки , грах , амарант , нахут , пълнозърнеста паста и самун , мед  и Стевия като натурален подсладител.

На последно място ще ви дам насоки и в разнообразните източници на сила от потребни мазнини сурови ядки , тахан (сусамов, лешников, слънчогледов, от тиквени семки и др.) , зехтин , шарлан , кокосово масло , авокадо , краве масло .

Разбира се, при избрани цели като почистване и съкращаване на тегло, мазнините би трябвало да участват в по-ограничени количества, само че в никакъв случай не ги изключвайте изцяло . Това ще докара до застой във вашите цели, а може да докара и до здравословни и хормонални проблеми след време.

Разнообразие също можете да търсите в плодовете и зеленчуците (броколи, карфиол, зеле, маруля, айсберг, краставици, рукола, домат, тиквички, чушки, цвекло, моркови, китайско зеле, брюкселско зеле) . Те са извънредно значими и би трябвало да участват в менюто ви всекидневно заради богатото си наличие на фибри.

 Може ли да бъде вкусно здравословното хранене В допълнение разнородни са всевъзможни подправки , семена и корени , с които можете да овкусявате и подправяте ястията си.

Хората са не запомнили естествените си привички за хранене и това да се хранят с естествени  (непреработени) храни! Приоритет на всеки е да откри повече време, с цел да изкара повече пари. Малка част от това време може да е ориентирано към подготвяне и обмисляне на вкусна домашна здравословна храна, която да е с нас през целия ден и да сме готови във всеки един миг. Вместо това избираме да влагаме парите и времето си в пазаруване на медикаменти след време и тичане по лечебни заведения – един обаян кръг от влошено здравословно положение, нулев тонус и болки по цялото тяло от обездвижване и полуфабрикати, които с годините са влошили здравето ни до неузнаваемост  (най-добрият образец за това са Американците и Австралийците).

Всичките тези негативи могат да бъдат спестени значително с един обособен час дневно за приготвянето на здравословна храна – то ще отстрани заплахата да влагате времето и парите си в медикаменти и визити при доктори, както и да се борите цялостен живот с наднормено тегло, което е следствие на неприятните хранителни привички и обездвижването.

Автор: Марина Декова, //www.bodyconstructor.com/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР