Една от най-логичните ползи от това да спим голи, особено

...
Една от най-логичните ползи от това да спим голи, особено
Коментари Харесай

Какво става с либидото и метаболизмът ако спим голи?

Една от най-логичните изгоди от това да спим голи, изключително по време на жегите, е разхлаждането. Но с него надалеч не се изчерпват всички плюсове от съня без облекла, независимо от материята им.

„ Допирът на една кожа до друга усилва производството на хормона окситоцин, който сближава двойките прочувствено и физически “, споделя Кент Смит, президент на Американската академия по сън и дишане. Накратко – усилва либидото.

Освен това, спането без облекла е потребно както за мъжките, по този начин и за женските полови органи. При представителите на мощния пол то оказва помощ за поддържането броя на сперматозоидите. Защото „ прегрятите тестиси могат да влошат качеството на спермата, което затруднява оплождането “, изяснява още мистър Смит.

Що се отнася до дамите, които спят голи, една от най-големите изгоди за тях е по-малкият риск от гъбични инфекции. Охлаждането на тялото понижава топлината и влагата в интимните елементи – обичаната измежду на упоритите гъбички, прецизират още от Real Simple.

Като изключим позитивния резултат върху половото здраве като цяло, сънят без облекла форсира и метаболизма. Поддържането на добра телесна температура оказва помощ за производството на повече кафяви мазнини. Последните са познати и като положителни мазнини тъй като изгарят калориите, като ги трансформират в топлота.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР