Една от най-колоритните и харизматични тенисистки в WTA тура, Камила

...
Една от най-колоритните и харизматични тенисистки в WTA тура, Камила
Коментари Харесай

В разгара на разследването срещу нея: Бивша WTA 1000 шампионка реши да прекрати кариерата си

Една от най-колоритните и харизматични тенисистки в WTA тура, Камила Джорджи, се отдръпна от професионалния тенис. Италианката, която не е играла от март месец насам, разгласи, че няма да вземе присъединяване в Ролан Гарос, като се появиха спекулации за евентуален завършек на кариерата ѝ.

Всичко това се оказа действителност, като за това удостовери уеб сайтът на Международната организация за тенис интегритет (ITIA), където тенисистката към този момент е в листата на отказалите се играчи, с дата на отдръпване 7 май 2024-та година.

Джорджи, която тази година ще навърши 32, може да се похвали с общо 4 WTA трофеи, като несъмнено най-голямата ѝ е тази от Монреал през 2021-ва, където тя сензационно надделя имена от калибъра на Петра Квитова и Коко Гоф, а на финала победи и Каролина Плишкова. Освен това, италианката има и 3 класирания за втората седмица в " мейджър " шампионати, в това число и четвъртфинал в Уимбълдън през 2018-та, което ѝ обезпечи място в топ 30 в ранглистата, като най-хубавото ѝ класиране е 26-тото място.

Освен с достиженията и атрактивността си на корта, Джорджи ще бъде запомнена и със абсурда с имунизацията малко преди Аустрелиън Оупън през 2023-та, която се оказа съществена причина за преждевременното ѝ отричане от професионалния тенис. Бившата номер 26 бе упрекната за приложимост на подправен документ за ваксина против COVID-19. Макар и италианката и нейният екип да отхвърлят обвиняванията, то доказателства, които да са в нейна отбрана, освен липсват, само че и персоналният доктор на тенисистката, Даниела Грилоне, удостовери обвиняванията против нея. Въпреки това, в идващите няколко месеца на Джорджи ѝ бе разрешено да играе в шампионати на равнище WTA, само че редом се водеше следствие против нея и евентуално щеше да се стигне до съществено наказване за италианката, която е решила тихомълком да се отдръпна от тенис сцената.

 

Camila Giorgi is now listed as officially retired on the ITIA website, date of retirement: May 7th

Her last match was against Swiatek in Miami, she did not enter Roland Garros
— Melanie Lautrup (@melanie_lautrup)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР