Една от най-големите звезди на алпийските ски от близкото минало

...
Една от най-големите звезди на алпийските ски от близкото минало
Коментари Харесай

Звездата Тед Лигети идва в Банско за Световната купа по ски

Една от най-големите звезди на алпийските ски от близкото минало Тед Лигети ще бъде специфичен посетител на Българската федерация по ски за Световната купа по ски в Банско (10-11 февруари).

" Мистър Гигантски слалом “ е втората огромна звезда след Алберто Томба удостоверила наличие за най-голямото спортно събитие в България за 2024 г, което съответствува и с вековния празник на федерацията ни по ски. По време на своята сполучлива кариера Лигети има 336 старта за Световната купа в които 25 победи (24 в гигантския слалом и 1 в Супер Комбинацията) и общо 52 подиума.

На международното в Шладминг 2013 той печели 3 златни медала (Гиг.слалом, Комбинация и Супер-г) и изравнява по брой трофеи от едно състезание на планетата легендата Жан Клод Кили (Фр), който през 1968 година Лигети има и 2 олимпийски трофеи в Комбинацията от игрите в Торино 2006 г и в Гигантския слалом от Сочи 2014.

Американецът е вземат участие в 8 старта от Световните купи в Банско, като най-предното му класиране е четвърто място в Супер Комбинацията през 2011 година В околните дни ще станат ясни и другите ВИП посетители от легендите в ските.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР