Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и

...
Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и
Коментари Харесай

Караниколов: Без инфраструктура няма как да задържим децата ни в България

Една от най-големите южнокорейски компании сега изследва България и още две страни за инвестиция, като тази инвестиция е над 1,5 милиарда евро. Това показа пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караниколов по отношение на евентуалните вложения в страната ни от южнокорейска страна.

Министърът отхвърли изказванията, че инвестицията на ''Хюндай'' в България е обвързвана по какъвто и да било метод с тази на ''Фолксваген''.

,,При ''Фолксваген'' приказваме, че търсят къде да осъществят цех за произвеждане на бензинови и дизелови мотори, а при батериите за електрически коли, които не са свързани с ''Хюндай'', съобщи Караниколов.

Министърът отхвърли да уточни имената на фирмите евентуални вложители, защото не счете за правилно да разяснява подобен вид информация.

,,Говорим за акумулатори за електрически коли. Те могат да бъдат за редица компании. Компанията, която ревизира България, работи с всички огромни компании'', уточни още той.

От думите на Караниколов стана ясно, че когато става дума за вложения, транспортната инфраструктура е значим фактор.

,,Асфалтът в действителност не се яде, само че която и да е компания, даже и тези, които ни изследват сега, те желаят инфраструктура. Затова България отделя подобен огромен бюджет. Без инфраструктура няма да дойдат компании, а без тях няма да можем да задържим работната мощ и децата си в родната им страна'', добави министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР