Една от най-големите мистерии за стила на принцеса Даяна се

...
Една от най-големите мистерии за стила на принцеса Даяна се
Коментари Харесай

Историята зад любимото бомбър яке на принцеса Даяна

Една от най-големите мистерии за стила на принцеса Даяна се върти към фотоси, на които тя е облечена с яке на американския отбор " Филаделфия Ийгълс ". През 90-те години на предишния век някои хора даже спекулират, че фрагментите може да са обработени на фотошоп, поради шикозните дрехи на тогавшната кралска персона. А и е мъчно да си представим очарователният ѝ глас да скандира:,,Давайте, орли! "

За якето се заговаря още веднъж с помощта на марката за спортно облекло Mitchell & Ness. 30 години по-късно той пресъздава модела си за " Ийгълс ", който Даяна носи.

Mitchell & Ness пуска якето в продажба на 9 ноември, с което предлага на стилните запалянковци рядката опция да имат неподражаемата дреха за първи път от десетилетия.



Принцеса Даяна е забелязана да носи зеленото бомбър яке през 1991 година, до момента в който води принц Хари на учебно заведение. По-запомнящата се поява обаче е през 1994 година, когато тя го облича за корица на списание People.

Историята на якето може да наблюдава до друга принцеса, чиято трагична гибел е мотивът Лейди Ди да се снабди с него. Става въпрос за Грейс, известна още като Грейси Кели - американска кино актриса, която през 1956 година става принцеса на Монако след брака си с Рение III. Тя е майка на сегашния принц на страната Албер II.

Принцеса Грейс умира в автомобилна злополука през 1982 година На погребението ѝ Даяна се среща с Джак Еделщайн - статистик и наблюдаващ за радио мрежата на " Филаделфия Ийгълс ", който е другар на Джак Кели, брата на Грейси Кели.

Той и Даяна се заговарят. Еделщайн си напомня диалога им след гибелта на Даяна през 1997 година

„ Тя мислеше, че американският футбол е като футбола “.

Еделщайн споделя, че Даяна го е попитала какви са цветовете на тима им и откакто е схванала, че са зелено и сребристо, възкликнала:,,Това са обичаните ми цветове ".



Лейди Ди също е била очарована от изящното лого на " Ийгълс " и Еделщайн ѝ дава обещание да ѝ изпрати няколко тениски. Собственикът на тима по това време, Леонард Хайман Тосе, взема решение, че персонализирано яке би било по-подходящо. След като го получава, Даяна изпраща на Еделщайн,,много блага записка ", като загатва, че го носи,,насам-натам ".

През 1991 година Андрю Мортън, създателят на биографията " Diana: Her True Story—in Her Own Words ", споделя пред Daily News и редакторката Барбара Бек, че,,Даяна знае доста малко за британския спорт, да не приказваме за американските тимове. "

От изказването на Мортън излиза наяве, че зеленият бомбър няма нищо общо с лоялността ѝ към " Филаделфия Ийгълс ", а всичко е поради естетиката на дрехата.



Филаделфия обаче не е съгласна с това. През 2017 година създателят във вестник The Philadelphia Inquirer Томи Роуан написа: „ Ди беше една от нас; Вярно е; Виждал съм го. “. Той разказва по какъв начин фотоси на Даяна с якето са закачени в рамки в разнообразни питейни заведения в целия град, над билярдни маси и дартс.

Не знаем сигурно дали принцеса Даяна би гледала някой мач на " Ийгълс " на " Супербоул ", само че най-малко евентуално щеше да облече още пъти якето на тима.

И по този начин, ето ни през 2023 година, а Mitchell & Ness преиздават поръчковото зелено яке на Даяна в лимитирани бройки.

На 9 ноември дрехата ще е налична на уеб страницата на Mitchell & Ness и в уеб магазина на Fanatics. Цената ще бъде 400 $.



Това си е оферта, поради обстоятелството, че някои хора се пробват да продадат личните си якета на " Ийгълс " от 80-те години за над 2 500 $ - заради асоциациите с Лейди Ди.

Въпреки това сдобиването с новото яке може да се окаже същинско предизвикателство за купувачите на дребно. Многобройните луди почитатели на принцеса Даяна не биха разрешили бомбърът да се продава безшумно и умерено.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР