Една от най-големите информационни агенции на Китай представи цял екип

...
Една от най-големите информационни агенции на Китай представи цял екип
Коментари Харесай

Телевизионният изкуствен интелект на Синхуа може да работи денонощно

Една от най-големите осведомителни организации на Китай показа цялостен екип от виртуални телевизионни водещи, в това число и англоезичното копие на водещия Чжан Цзяо. Неразличимият от оригинала дигитален двойник съобщи, че технологиите не стоят на едно място и в този момент телевизионните водещи, основани на логаритми с изкуствен интелект ще работят един до друг с действителните водещи.

Виртуалните компютърни водещи са основани от китайската компания Sugou, която предлага лична интернет търсачка. По време на форума World Internet Conference бяха показани двама цифрови водещи – един с китайски и един с британски език. Английската версия на водещия Чжан Цзяо е неразличима от оригинала, най-малко в демонстрационния клип. Базираният на ИИ Чжан даде обещание за разлика от хората, да работи без отмалялост.



CNet показа, че логаритъмът превъзходно копира външността, гласа и мимиката на човека-водещ предаванията на Синхуа.

Новите ИИ ще работят единствено в няколко платформи. Например, в британските и китайските приложения, в месинджъра WeChat, в уеб страницата на Синхуа и в два акаунта на обществената мрежа Weibo.

Синхуа акцентира, че по този метод новините ще станат освен по-оперативни, само че и по-евтини. Изкуственият разсъдък няма потребност от студио, грим и оператори, като текста може да чете в действително време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР