Една от най-големите частни банки в света, Креди Сюис, в

...
Една от най-големите частни банки в света, Креди Сюис, в
Коментари Харесай

Наркодилъри, военнопрестъпници и автократи имали сметки в Креди Сюис

Една от най-големите частни банки в света, " Креди Сюис ", в продължение на години е приемала за клиенти автократи, наркодилъри, както и обвинени военнопрестъпници и трафиканти на хора, разкри през днешния ден солидно приключване на данни, публикувани от консорциум от вестници измежду които  " Зюддойче цайтунг ", „ Гардиън ", " Монд " и " Ню Йорк таймс ".

Документите разкриват банковите секрети на повече от 30 000 клиенти на банката от целия свят.

Изтичането на информация демонстрира, че нарушителите са били в положение да откриват сметки или да ги поддържат даже когато " банката от дълго време може да е знаела, че си има работа с нарушители ", написа " Зюддойче цайтунг ".

Банката през днешния ден изрично отхвърли обвиняванията. Според нея разкритията „ … се основават на непълна, неточна или селективна информация, извадена от подтекста, което води до преднамерено пояснение на бизнес държанието на банката ", съобщи " Креди Сюис " и добави, че 90 на 100 от цитираните сметки към този момент са закрити.

" Ще продължим да проучваме въпроса и ще предприемем спомагателни дейности, в случай че е належащо ", добави банката.

Според вътрешни данни на банката голям брой държавни и държавни ръководители, министри и ръководители на разследващи служби, както и олигарси са или са били клиенти на " Креди Сюис ".

" Смятам, че швейцарската банкова загадка е неморална ", споделя анонимният източник на данните. " Претекстът за отбрана на финансовата цялост е единствено смокинов лист за прикриване на срамната роля на швейцарските банки като сътрудници на укриващите налози. "

Според " Зюддойче цайтунг " данните са оценени в границите на взаимните старания на Проекта за докладване на проведената престъпност и корупцията и 46 разнообразни медии от целия свят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР