Една от най-честите болести в света е захарният диабет. При

...
Една от най-честите болести в света е захарният диабет. При
Коментари Харесай

Подсладители, препоръчителни за диабетици

Една от най-честите заболявания в света е захарният диабет. При него е незадоволително производството на инсулин в панкреаса. Инсулинът е виновен за превозването на глюкозата в клетките. Това води до понижаване на кръвната захар. Когато инсулинът е в по-малки количества, както е при диабетиците, глюкозата се натрупва в клетките.

При диабет от изключително значение е спазването на диета, при която би трябвало да се в профил захарта от менюто. Ето и кои са целесъобразните подсладители за диабетици:

1. Стевия

 Подсладители, целесъобразни за диабетици

Стевията е растителен подсладител. Тя е в пъти по-сладка от захарта, само че е потвърдено, че възстановява кръвната захар. Тя е богата на витамин А, В и С. Съдържа също по този начин калций, магнезий, цинк и други. Стевията има удобно въздействие върху организма. Този подсладител се получава като дестилат от листата на едноименното растение.

2. Якон

 Подсладители, целесъобразни за диабетици

Яконът е кореноплодно растение. Отглежда се в Перу. Това, което се употребява от това растение, са корените. Неговата приложимост не покачва равнищата на кръвната захар, което го прави съвършен сурогат на захарта при диабетици.

3. Кленов сироп

 Подсладители, целесъобразни за диабетици

Оригиналният канадски кленов сироп е най-хубавият. Той въздейства върху освобождението на инсулин, като влияе върху панкреаса. Кленовият сироп може да се употребява единствено от диабетици, които не са инсулинозависими! Това е доста значима детайлност.

4. Лукума

 Подсладители, целесъобразни за диабетици

Лукума съдържа витамини от група В. Прахът, който се образува от този плод, е натурален подсладител. При неговата приложимост не се покачва равнището на кръвната захар. Лукумата се употребява за подслаждане на разнообразни десерти и сладоледи.

5. Нектар от агаве

 Подсладители, целесъобразни за диабетици

Агаве е растение, което наподобява на кактус. Расте в Мексико. Нектарът от агаве се създава от вътрешността на растението. Полученият сок се филтрира. Другото име на нектара от агаве е Медена вода. Този нектар е 1. 5 пъти по-сладък от захарта. Има безпристрастен усет и се разгражда бързо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР