Една от най-безценните картини в света бе атакувана.Шедьовърът на Леонардо

...
Една от най-безценните картини в света бе атакувана.Шедьовърът на Леонардо
Коментари Харесай

Атакуваха Мона Лиза в Лувъра

Една от най-безценните картини в света бе атакувана.

Шедьовърът на Леонардо да Винчи " Мона Лиза " в Лувъра бе намазан с парче торта от мъж, облечен като стара жена в инвалидна количка.

Според информациите мъжът е бил екоактивист, който е влезнал дегизиран, само че сега на вандалския акт е свалил перуката и е размазал тортата върху творбата на изкуството. За благополучие обаче картината е предпазена от пласт стъкло, съобщи Дневник.

Свидетели на случката побързаха да споделят изцапания с торта шедьовър в обществените мрежи. Потребител на " Туитър ", споделил видео от Лувъра, написа: " Може би просто обезумявам, само че мъж, облечен като стара дама, изскочи от инвалидна количка и се опита да разбие бронираното стъкло на Мона Лиза. След това намаза тортата върху стъклото и разхвърля рози на всички места, преди да бъде отведен от защитата. "

Това не е първият път в който портретът ба Мона Лиза става обект на вандализъм. През 1956 година върху картината е излята сярна киселина, причинявайки съществени вреди в долната ѝ половина.

В резултат на това от музея вземат решение да изработят бронирана стъклена кутия, с цел да предпазят картината от сходни похищения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР