Една от най-атрактивните формации в града - Общинският духов оркестър,

...
Една от най-атрактивните формации в града - Общинският духов оркестър,
Коментари Харесай

Летни музикални вечери с Общинския духов оркестър в Стара Загора

Една от най-атрактивните обединения в града - Общинският духов оркестър, още веднъж зарежда с прелестно въодушевление всички поданици и посетители на Стара Загора.Едночасови концерти с известна музика от всички жанрове звучат всеки вторник, сряда и четвъртък от 17.00 часа в парк „ Пети октомври “.

Нежните и разпознаваеми мелодии носят същинска приятност на посетителите или инцидентно преминаващите през алеите на парка дребни и огромни, като единственото изискване за това е - подобаващи метеорологични условия. “Удоволствие е да наблюдаваш по какъв начин едвам прохождащи дечица се пробват да танцуват, предизвикващи усмивки и трогване “, описват уредниците от отдел " Култура ".

През актуалната година Общинският духов оркестър отбелязва половинвековния си празник. Той е основан през 1970 година с решение на Окръжен национален съвет – Стара Загора.

Първият диригент на оркестъра е Веселин Ненов, а след него диригентската палка поемат Кирил Тодоров, Милчо Божков и Иван Цанов. Настоящият началник на оркестъра от 1997 година е диригентът Тенчо Желев. Репертоарът на оркестъра включва над 200 музикални пиеси от български и непознати създатели.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР