Една от младите звезди на българския национален отбор по волейбол

...
Една от младите звезди на българския национален отбор по волейбол
Коментари Харесай

Виктория Коева: За нас да играем на световното първенство по волейбол до 19 г. е првилегия и предизвикателство

Една от младите звезди на българския народен тим по волейбол за дами до 19 години Виктория Коева приказва пред уеб страницата на БФ Волейбол, с цел да показа упованията си за идното лято, в което пред отбора има две значими надпревари - Балканиадата в София и международното състезание в Хърватия и Унгария.

В изявлението Коева призна, че главната цел пред отбора ни е шампионата на планетата, само че въпреки всичко " лъвиците " ни ще дадат всичко от себе си, с цел да завоюват и Балканиадата на родна земя.

Младата състезателка на Марица Пловдив споделя още, че селекцията ни до 19 години разполага с доста добър и обединен колектив, което по нейни думи е основно за триумфа на един тим.

Ето го и цялото изявление с Виктория Коева:

- Какво очаквате от започващата Балканиада?
- Да се представим по най-хубавия метод. Надявам се, че ще играем мощно и ще си свършим работата. Балканиадата е шампионат подготовка за значимото, което ни следва, а то е международното състезание. Дано стигнем финала и да си вземем купата.

- Колко значимо за вас е, че ще играете пред българската аудитория в зала " Христо Ботев "?
- У дома и стените оказват помощ. Винаги е било по този начин. Очаквам огромна поддръжка. Надявам се да зарадваме хората. Много ни се желае залата да е цялостна.

- Можем ли да спечелим Балканиадата?
- Да, имам вяра в тима. Наистина можем да я спечелим, само че би трябвало да играем добре.

- Как мина подготовката до момента?
- Гладко беше. Разбира се, има някои леки болежки. Най-важното е, че всички сме здрави. Има върху какво още да работим. С тренировки ще успеем да се оправим.

- Добър ли е колективът?
- Много сме сплотени. Помагаме си. Съзнаваме какъв брой значимо е това в един тим.

- Лесно могат да се преброят дните до международното състезание. Как го очаквате?
- От една страна има още време до шампионата. Но от друга доста бързо ще пристигна. За нас е огромно предизвикателство и привилегия да играем на подобен конгрес. Сега първо гледаме представянето ни на Балканиадата. После ще стартираме да мислим за международното.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР