Една от личностите с голям принос за развитието на българския

...
Една от личностите с голям принос за развитието на българския
Коментари Харесай

Почина една от големите личности на българския баскетбол - Людмил Нейков

Една от личностите с огромен принос за развиването на българския баскетбол в лицето на Людмил Нейков си отиде през днешния ден от този свят на 90-годишна възраст, оповестиха от БФ Баскетбол.

Нейков е роден на 16 юли 1933 година и стартира да тренира още в гимназията, като играе за юношите на Червено знаме, а по-късно и за състава на Софийския университет в А група.

Заболяване поставя рано завършек на спортната му кариера, само че той остава в баскетбола като арбитър, който управлява мачове на интернационално равнище, в това число европейски шампионати, а след навършване на 50 години става и интернационален комисар.

В продължение на 20 години Нейков е ръководител на Дисциплинарната комисия към БФБ, като е бил част и от други комисии към федерацията. Работел е и като парламентарен арбитър. През 2017 година получава най-високата премия, връчвана от БФ Баскетбол, приз за изключителни заслуги към българския баскетбол - Кристална купа със златни букви.

Поколнението пред Людмил Нейков ще се състои на 11 март (понеделник) от 15:00 часа в храма " Свети Седмочисленици " в София.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР